Közélet

2013.02.22. 11:45

Meddőség, egészség, hormonok

Címkék#Tatabánya

Napjainkban a szakemberek szerint a nők mintegy húsz százaléka meddő, vagyis hazánkban körülbelül kétszázezer párnak nem lehet gyermeke.

Wágner Zs.

Az Egészségügyi világszervezet (WHO) megállapította: azok a párok veszélyeztettettek, akik nőtagja 35 évnél fiatalabb és 12 hónapnyi védekezésmentes közösülés után sem fogan meg gyermek. Általánosságban elmondhatjuk, hogy egy párnál 30-40 százalékban a gyengébbik nem a gyermektelenség oka, és ugyanilyen arányban fordul elő, hogy a férfi meddő.

A szakemberek az esetek 20-25 százalékában mindkét félnél találhatnak problémát és nagyjából 10-15 százalék közé esik azon szituációk száma, melyben megállapíthatatlan a meddőség oka. A nők a korral egyre kevésbé termékenyek. Egy 35 éves nőnek 94 százalék az esélye, hogy rendszeres védekezésmentes szexuális élet mellett 3 év próbálkozás alatt teherbe esik. Ugyan ez az esély 38 éves nőnél már csak 77 százaléka.

Németh Antalné Andrea életmód tanácsadó a meddőség kialakulásának több tényezőjére is felhívta a figyelmet. A szakember elsősorban a túl savassá vált szervezetet okolja, amely a gyors étkezéstől, a rossz ételtársítástól, az allergiától és a nem megfelelő légzéstől alakul(hat) ki.

A kiváltó tényezők közül a leggyakoribb a rossz légzés, mely a helytelen testtartás és a rossz fekvés következménye. A második helyet a helytelenül összeválogatott ételek foglalják el. Nem mindegy, hogy mit mikor eszünk. Például a gyümölcsöknek mindenképpen az étkezésünk legelején, és nem a végén kell szerepelniük. Ezenkívül elmondta: a gyors étkezés is savasító, mivel a nem eléggé megrágott, nagy falatok megemésztéséhez a gyomrot erőteljesebb sav képződésre kényszeríti. Az utolsó helyet az allergia foglalja el.

A szakember szerint 04.00 és 12.00 között javallott mindenféle gyümölcsöt enni, mert a szervezet abban az időben a kiválasztással van elfoglalva, így a méregtelenítést gyümölccsel segíteni tudjuk. 12.00 és 20.00 között tart a felvételi szakasz, majd a 20.00-tól 04.00 óra közé esik a beépülési szakasz, amikor beépül bármi, amit eszünk.

Bizony sokan  vannak nők, akik még nem hallottak Aviva természetes módszeréről, de annál többen, akik már igen. Tatabányán, az E.on központtal szemben adnak teret a természetes úton-módon történő gyógyításnak, annak a tizennyolc tornagyakorlatnak, amely segít a nők és férfiak hormonális problémájában, meddőségben, vérzészavaroknál, klimaxos panaszok, inkontinencia, elhízás, stressz és depresszió esetén.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!