Közélet

2013.01.24. 19:36

Jobbikos fórum, civil tüntetés,rendőri intézkedés Tatabányán

Gyöngyösi Márton, a Jobbik országgyűlési képviselője tartott fórumot Tatabányán. A politikust tüntetők fogadták.

Kemma.hu

Néhány tucatnyi tüntető várta csütörtökön Gyöngyösi Mártont, a Jobbik országgyűlési képviselőjét, a Parlament Külügyi Bizottságának alelnökét országjáró körútjának tatabányai állomásán, a Puskin Művelődési Ház bejárata előtt.

A tömeg a fórum kezdetére gyarapodott, a tiltakozó tömeg égbe emelt transzparensein a következő feliratok szerepeltek: „Heil Marci”, egy másikon egy stilizált ember dobott szemétbe egy horogkeresztet. A tüntetők miatt a Jobbik szimpatizánsai kihívták a rendőrséget, akik intézkedtek is a helyszínen.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Gyöngyösi Márton, a Jobbik országgyűlési képviselője
[/caption]

Eközben a teremben a párt szimpatizánsai tapssal fogadták Boda Bánk ökormányzati képviselőt és Gyöngyösi Mártont, az „Aki ellen összefogott az MSZP és a Fidesz” című előadáson. A jobbikos képviselő főbb mondanivalóját egy tavaly novemberi parlamenti felszólalása adta, amelynek során annak felmérését szorgalmazta, hogy hány olyan zsidó származású ember van az Országgyűlésben és a kormányban, aki nemzetbiztonsági kockázatot jelent. Az ominózus beszéd óta – miként vélekedett – világméretű lejárató kampányt indítottak a párt ellen, létrehozva a Fidesz-MSZP-LMP-DK politikai nagykoalíciót.

A politikus többek közt arról is beszélt, hogy a kettős, izraeli-magyar állampolgárságú országgyűlési képviselők tevékenysége és lojalitása erősen megkérdőjelezhető.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!