Kék hírek, bulvár

2010.01.13. 14:44

Ismét kiraboltak egy komáromi postát

Szerda délben kirabolták a komáromi kispostát. Legutóbb augusztusban történt hasonló eset a Duna-parti városban.

Kemma.hu

Léber Gabriellától, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől megtudtuk: a 20-25 év körüli, körülbelül 180 cm magas, vékony testalkatú férfi háromnegyed 12-kor lépett be a komáromi Vág utcai postára. Ügyfél nem volt a hivatalban, csak három dolgozó. A férfi egy fegyvernek látszó tárggyal az egyik ablakhoz ment és pénzt követelt. A kapott összeget egy táskába rakta, majd elmenekült. A rablásnak szemtanúja volt egy állampolgár, aki üldözőbe vette a férfit, de kis idő után nyomát vesztette.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya nagy erőkkel keresi a fegyveres rablót, aki az elkövetéskor kötött sapkát és zöld színű bomber-dzsekit viselt. A Rendőrség kéri azok jelentkezését a 107-es vagy 112-es segélyhívók valamelyikén, akik információval rendelkeznek a bűncselekménnyel vagy annak elkövetőjével kapcsolatban.

Tomecskó Tamás, a Magyar Posta szóvivője elmondta, minden, a Postát ért támadás, bűncselekmény után a rendőrséggel együtt felülvizsgálják a biztonsági lehetőségeket.
– Egy-egy ilyen eset után, ha a dolgozóink kérik, lelki segítséget is nyújtunk nekik, hogy megkönnyítsük a munkába való visszatérést. Volt arra is példa, hogy az alkalmazott kérte, hogy helyezzük át másik munkakörbe, megtettük. Természetesen ezeket a lehetőségeket most is felajánljuk a komáromi munkatársainknak – mondta a Kemma.hu megkeresésére Tomecskó Tamás.

A szóvívő elmondta: bár éppen egy támadás kapcsán kerestük meg, elmondhatja, hogy az elmúlt években folyamatosan csökken a postahivatalok és postások elleni támadások száma. Ez részben a többéves biztonsági stratégiájuk pontos betartásának, részben a rendőrséggel, polgárőrséggel való együttműködésnek köszönhető.
– A legnagyobb segítség viszont maga a lakosság. Most is azt kérnénk mindenkitől, ha gyanús embert lát egy posta környékén, vagy észreveszi, hogy a kézbesítőinket figyelik, azonnal értesítsék a rendőrséget, vagy a Magyar Posta ügyfélszolgálatát. Már számtalan bűncselekményt sikerült ezáltal meghiúsítanunk.

Kemma.hu -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!