Kézilabda

3 órája

Újabb győzelem, továbbra is hibátlan a MOL Esztergom

Ezúttal az MTK-t verte Elek Gábor csapata. A MOL Esztergom eddig mind a négy meccsét megnyerte a bajnokságban.

Kun Attila

Az élvonalbeli női bajnokságban eddig hibátlanul teljesítő, mindhárom mérkőzését megnyerő MOL Esztergom ezúttal az MTK Budapest vendége volt. A vendégcsapat az első félidőben hamar elhúzott és végig tartotta 2-4 gólos előnyét. A második játékrészben az MTK ugyan felzárkózott egy gólra, de erre az újonc Esztergom zsinórban néggyel válaszolt, eldöntve ezzel a mérkőzést.

MTK Budapest–MOL Esztergom
A MOL Esztergom (pirosban) eddig megállíthatatlan
Fotó: Hegedus Gabor / Forrás: Facebook / MTK Budapest

Négyből négy a MOL Esztergom mérlege

Az eddig mind a négy meccsét megnyerő MOL Esztergom a harmadik helyen áll a bajnokságban a két sztárcsapat, a Győr és a Ferencváros mögött.  

Kézilabda, NB I., női, 5. forduló
MTK Budapest–MOL Esztergom 24–28 (11–14)
Budapest, Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnok, 350 néző, vezette: Horváth P., Marton B.
MTK: Szőke – Dávid-Azari 4/1, Dakos 4, Hadnagy, Bujdosó-Gerháth 5, Ferenczy 1, Fekete 1. Csere: Christe, Horváth-Csapó (kapusok), Poczetnyik 1, Kekezovics 5, Bouti, Andróczki 1, Tóth M. 1, Lapos 1. Vezetőedző: Vágó Attila.
ESZTERGOM: Herczeg – Kovács 6, Ballai 5/3, Szucsánszki 2, Kisfaludy 2, Faragó 7/2, Hajtai 4. Csere: Tóth N. (kapus), Majoros, Kármán 1, Nick, Horváth F. 1, Mlinkó, Teplán. Vezetőedző: Elek Gábor.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 1–4, 12. p.: 5–9, 21. p.: 8–12, 32. p.: 11–16, 41. p.: 17–18, 45. p.: 17–22. 51. p.: 19–25.
Kiállítások: 6, illetve 12 perc.
Hétméteresek: 3/1, illetve 6/5.

MESTERMÉRLEG
Vágó Attila: – Nehéz helyzetben vagyunk a sérülések miatt, de elégedett voltam a heti edzésmunkával. A második félidőben egy gólra feljöttünk, de hétméterest hibáztunk, és labdákat adtunk el, ezzel el is dőlt a mérkőzés. Mennünk kell előre, én már látom az alagút végét.
Elek Gábor: – Speciális volt ez a találkozó, mert három hete nem játszottunk mérkőzést, emellett a heti edzésmunkánk sem volt kiemelkedő. Ez egyértelműen a kapusok meccse volt. Mindkét csapatnak van hová fejlődnie.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!