Rögbi

17 órája

Az Esztergomi Apródok és a női csapat is győzött

Győzelemmel folytatta szereplését a másodosztályban az esztergomi férfi rögbicsapat. Az Esztergomi Apródokhoz hasonlóan a nők is hibátlan mérleggel vezetik a bajnokságot.

Kemma.hu

A második fordulóval folytatódott a rögbi NB II. Az Esztergomi Apródok Gyömrőn lépett pályára a Haramiák otthonában, ahonnan magabiztos győzelemmel tért haza.

Idegenben nyert az Esztergomi Apródok
Idegenben nyert az Esztergomi Apródok
Forrás: beküldött

Az Esztergomi Apródok repülőrajtot vett

A találkozóra jó hangulatban készültek az esztergomiak, hiszen négy visszatérő játékos is bekerült a meccskeretbe. A mérkőzést mindkét csapat rendkívül sok hibával kezdte, emiatt nem igazán tudták áttörni a védővonalakat. A vezetést a hazai csapat szerezte meg egy büntetőrúgás után. A játékrész második felére ébredtek fel az esztergomiak, ekkora a csapatkapitány Nagy fordította meg az állást. A sípszóig aztán további négy célt értek el a vendégek (3-27). 

A térfélcserét követően ismét a Haramiák kezdtek jobban, domináltak a játékban, aminek köszönhetően megszerezték első céljukat. A második félidőben szinte semmit sem változott a játék képe, kiélezett küzdelem zajlott a pályán. Az esztergomi fiatalok jobban bírták a végjátékot és az utolsó 10 percben négy célt is szereztek, magabiztos győzelmet aratva ezzel (20-63). Az Esztergomi Apródok második mérkőzésüket is megnyerve a maximálisan megszerezhető ponttal áll a tabella élén. 

Rögbi XV’s, NB II., férfi, 2. forduló

Haramiák–Esztergomi Apródok 20–63 (3–27)  

Gyömrő, vezette: Törőcsik S. (Sisák T., Baranyi G.). 

Esztergomi Apródok: Varga, Hullár 5, Molnár 5, Boros, Novák, Marosy 5, Meggyes, Visi 2, Szalma 7, Fehér, Börzsei, Nagy 20, Sitku, Major 5, Petróczi. Csere: Sovány 14. Edző: Sőlősi Darius.

Esztergomban másnap is a rögbi volt a középpontban. A legfiatalabb játékosok négy korosztályban mérhették össze erejüket. Utánuk a női bajnokság 3. fordulóját rendezték, ahol hazaiak Debrecen (64-0), a Szeged (35-7), majd Fehérvár (40-5) elleni győzelemmel tornagyőztesek lettek és továbbra is veretlenül, az Apródokhoz hasonlóan maximális pontszámmal vezetik a bajnokságot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!