Nemzetek Ligája

2024.09.07. 06:41

A német válogatott ellen lépnek pályára nemzetünk futballistái

Düsseldorf városában mérkőzik meg nemzetünk csapata a németek ellen. Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a meccset felvezető sajtótájékoztatón elárulta, hogy milyen állapotban vannak most a játékosok, nem sokkal a párharc előtt.

Kemma.hu

Szombaton, 20 óra 45 perckor Düsseldorf városában méretteti meg magát a magyar labdarúgó-válogatott a Nemzetek Ligája A-divíziójában. Ellenfelük természetesen a hazai pályán játszó Németország lesz. Marco Rossi szövetségi kapitány szerint az esemény igen fontosnak tekinthető, hiszen az meghatározza, hogy a csapatokat, ezzel együtt a nemzetünket képviselő együttest milyen kalapból sorsolják a vb-selejtezőkre. Nagy előnynek nevezte, hogy a magyar csapat az A-divízióban szerepel, hiszen a C-ből már közel lehetetlen lenne jó sorsolásban reménykedni. A szakember reménykedik abban, hogy sikerül a magyaroknak megtartania a helyét: a németeket és a hollandokat erősebbnek tartja, Bosznia-Hercegovina ellen azonban lát esélyt. Kihangsúlyozta, hogy papíron nekünk áll a zászló. 

Marco Rossi és Schäfer András
Forrás: metropol.hu

Több játékos is jobb állapotban van

Marco Rossi a meccset felvezető sajtótájékoztatón elárulta, hogy  több magyar játékos is jobb állapotban van, mint három hónapja. Ez pedig a tatabányai kötődésű Szoboszlai Dominikra is igaz.

− A játékosok most mindenképpen jobban állapotban vannak, mint az Európa-bajnokság alatt. Szoboszlai Dominik, Schäfer András és Kerkez Milos is jobb erőben, formában vannak, így jobbak az esélyeink, mint amikor az Európa-bajnokságon játszottunk − olvasható a metropol.hu oldalán.

Öt újonc is a keretben

Nemzetünk válogatottjának keretébe öt újoncnak is lehetőséget adott Rossi, név szerint Tóth Balázs, Gergényi Bence, Vas Gábor, Yaakobishvili Antal és Nikitscher Tamás került be a csapatba. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában