Sakk-matt

21 órája

Sakkolimpia: négy sikerrel zárt a vármegyei sakkozó

Befejeződött a sakkozók hazai rendezésű világversenye. Az utolsó két forduló küzdelmeiben vármegyénk büszkesége, Sipos Stefánia Katalin is fontos szerepet kapott a budapesti sakkolimpia küzdelmein, mégpedig a magyar női C-válogatottban.

Luter Márk

Vasárnap este kialudt a láng, ezzel hivatalosan is befejeződött a budapesti sakkolimpia. A tizedik és a tizenegyedik forduló küzdelmeiben vármegyénk büszkesége, Sipos Stefánia Katalin is fontos szerepet kapott a magyar női C-válogatottban. Az U25-ös együttest Tóth Lili, Sulyok Eszter, Gombocz Zsófia és Davaademberel Nandin-Erdene egészítette ki a több mint másfél hétig tartó hazai rendezésű világversenyen.

A Géniusz Tata-Naszály sakkversenyzője a budapesti sakkolimpián
A Géniusz Tata-Naszály sakkversenyzője győzelemmel négy győzelemmel és három vereséggel zárt a budapesti sakkolimpián
Fotó: Gergo Kapas / Forrás: Magyar Sakkszövetség/Facebook

Egy győzelem és egy vereség sakkolimpia záró hétvégéjén

A Géniusz Tata-Naszály mindössze 2006-os születésű sakkozója szombaton fehér bábukkal a bolíviai Jessica Molinát győzte le, míg a vasárnapi záró napon sötéttel a magyar B-válogatottat erősítő Demeter Dorinától szenvedett vereséget.

A fiatal reménység összességében pozitív mérleggel zárta a több mint másfél héten át tartó megméretést, miután hét mérkőzéséből kuwaiti, botswanai, kenyai és bolíviai ellenfelét felülmúlva négy alkalommal is győztesen hagyta el az asztalt, míg honfitársától, valamint spanyol és dominikai riválisától háromszor kikapott.

A utánpótlás-válogatott 12. ponttal a 65. helyen zárta a rangos tornát, a B-csapat 14 egységgel a 29.-, míg az A-együttes 15 ponttal a 14. pozícióban végzett.

A győztes a nőknél és a férfiaknál is India lett.

Ismerd meg Stefit!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában