Harmadik győzelemre készülnek

3 órája

Nem vár könnyű meccs Angyalföldön az árvíz hátráltatta Mol Esztergomra

Szombat este 6 órakor a budapesti Sterbinszky Amália Sportcsarnokban lép pályára az esztergomi női kézilabda-csapat. A mérkőzés előtt a Mol Esztergom vezetőedzőjével, Elek Gáborral beszélgettünk a vezetőedző várakozásairól, illetve az együttes árvíz közbeni felkészüléséről.

Luter Márk

Újabb bajnoki mérkőzés vár az esztergomi első osztályú női kézilabda-csapatra. A Mol Esztergom - időrendi sorrendben a Kisvárda és a Debrecen ellen - két győzelemmel kezdte az idei női kézilabda NB I.-es bajnokságot, a vezetőedző azonban nem túl optimista a hétvégi harmadik fordulós összecsapás előtt. Méghozzá az árvíz miatt.

20240914_DVSC Schaeffler-Esztergom K&h_MP_HBN (25)
20240914 Debrecen
Női NBI kézilabda mérkőzés.
DVSC SCHAEFFLER-MOL Esztergom
Fotó: Molnár Péter MP
Hajdú-Bihari Napló
Képen: Herczeg Lili Mónika #12
Herczeg Lili parádés védéseire is szükség lesz a Mol Esztergomnak a Vasas ellen
Fotó: Molnár István Péter / Forrás: Hajdú Bihari Napló 

A Mol Esztergom rendkívül zaklatott heten van túl az árvíz miatt

A játékosok nagyon nehéz héten vannak túl, hiszen az árvízhelyzet miatt néhányuknak költözniük kellett, többek a védekezési munkálatokat is segítették a Duna-partján.

A részletekről a Ferencváros egykori legendáját kérdeztük.

– Nagyon szeretném, ha a Vasas otthonában tudnánk győzni, de ellenfelünknek élet-halál mérkőzés következik, hiszen két vereséggel kezdték az idényt.
Hozzátette, a hazai pálya előnye mindenképpen a hazai csapat mellett szól, nagyon sok minden rajtunk fog múlni – fogalmazott.

Elek Gábor nem éppen optimista hangulatban várja a szombati összecsapást.

– Nagyon fásultan mozogtak a játékosok a hétközi edzéseken, emiatt nem vagyok túl optimista. Kikerültünk a jól megszokott ritmusból, néhány játékosunk az árvíz miatt nem a saját lakásában lakik, úgyhogy nagyon nem tetszik nekem, amit a héten produkáltak a lányok – zárta gondolatait a rutinos szakvezető.

A csapat nagyon hálás a Dobó Katalin Gimnáziumnak, hogy az iskola lehetővé tette az ottani edzéseket.

Az élvonalbeli góllövőlista második helyén álló Faragó Lea 13 találatot jegyzett a Debrecen ellen. A 19 évesen junior világbajnok ezüstérmes kiváló balátlövőről Elek úgy fogalmazott, hogy nem marad le semmiről, hogy a novemberi részben hazai, debreceni rendezésű Európa-bajnokságon még nem kerül be a felnőtt válogatottba. A vezetőedző szerint előbb tartóssá kell tenni a fiatal tehetség góltermékenységét, azt követően gondolkodhatunk a következő lépésben.

Kézilabda NB I., női, 3. forduló

Vasas – Mol Esztergom

Budapest, Sterbinszky Amália Sportcsarnok, szombat, 18 óra. Vezeti: Bócz L., Wiedemann V.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában