Utánpótlás világverseny

2024.08.28. 21:40

A TSC-s Szabó Benjámin nem jutott döntőbe a perui korosztályos világbajnokságon

Szabó Benjámin a 24. helyen végzett 3000 méteres akadályfutásban a Limában zajló U20-as atlétikai világbajnokságon, így nem jutott be a szám döntőjébe. A TSC fiatal tehetsége 9:14.71 perces időt ért el az előfutamban.

Luter Márk

Szerdán folytatódott az U20-as atlétikai-világbajnokság Peruban, amelynek keddi nyitó napján a mindössze 17 éves Rózsahegyi Boriért szurkolhattunk az utánpótlás világversenyen. A TSC Geotech kitűnősége tíz centiméterrel maradt le a női távolugrás döntőjéről. Kor-, és csapattársa, a férfi 3000 méteres akadályfutás előfutamában érdekelt Szabó Benjámin 9:14.71 perces idővel összesítésben a 24. lett, így lemaradt a versenyszám döntőjéről. Ezzel a tatabányai fiatalok számára befejeződött a dél-amerikai seregszemle.

Szabó Benjámin és Reichnach Ferenc
A TSC fiatal atlétája Szabó Benjámin és edzője Reichnach Ferenc a Grosics Gyula Stadion rekortánján
Forrás: TSC/Facebook

A 17-es szám bűvöletében - Szabó Benjámin magabiztosan vette az első akadályt

A TSC Geotech csupán 17 éves technikás középtávfutója kenyai, etióp, japán és amerikai riválisokkal nézett farkasszemet a 3000m akadályfutás második előfutamában, melyben 17-en álltak rajthoz. A versenyszám két selejtezőfutamában összesen 33 futó indult.

A tatabányai tehetség futamában három versenyzőt megelőzve a 12. helyen végzett. Egy atléta nem fejezte be a távot, további egy sportoló pedig nem állt rajthoz a limai U20-as vb-n.

Benjit Reichnach Ferenc mesteredző készítette fel a dél-amerikai korosztályos világversenyre.

A TSC versenyzője az utolsó pillanatban jutott ki a vb-re

A mindössze 17 éves atléta a 9:02.00 perces kiküldetési szintet a felnőtt magyar bajnok, világbajnoki-, és Európa-bajnoki résztvevő Palkovics István segítségével törte át, miután 8:57.95 perces remek idővel befutott a lélektani határnak számító 9 perc alá, mellyel több, mint négy másodperccel lépte át a vb-kvalifikációs szintidőt. 

Az UTE-pályán megrendezett II. Szabó István emlékversenyen a fiatal középtávfutó egyetlen századmásodpercre közelített meg a verseny győztesét, a 23 éves Palkovics Istvánt.

Korábban már szerzett érmet nagy viadalon

Szabó Benjámin korábban U18-as Európa-bajnokságon és Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF) már képviselte a TSC-Geotechet világversenyen. A fiatal ígéret a tavalyi júliusi maribori Nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF) 2000 méteres akadályfutásban lett bronzérmes.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában