Atlétika

2024.06.24. 11:54

Szabó Benjámin nagy győzelmet aratott

A fiatal tehetség mindent beleadott Brnóban. A TSC sportolója, Szabó Benjámin az egyik legnehezebb versenyszámban bizonyította tehetségét.

Kemma.hu

A TSC egyesülete is tiszteletét tette egy igazán nívós rendezvényen. A Bányász versenyzője, Szabó Benjámin győzött 3000 akadályon az öt ország atlétikai U20 válogatott megmérettetésén. A tatabányai sportoló a kiemelkedő finisének segítségével 9:22.35 perces idővel zárta sikeresen a versenyt. 

A fiatal tehetség mindent beleadott Brnóban. A TSC sportolója, Szabó Benjámin az egyik legnehezebb versenyszámban bizonyította tehetségét.
Szabó Benjámin (Hungary pólóban), a TSC atlétája agy győzelmet aratott
Forrás: tatabanyaisc.hu

Hazánk, Magyarország mellett Csehország, Szlovákia, Lengyelország és Horvátország legkiemelkedőbb atlétái indultak a Brnóban rendezett eseményen. A magyarok huszonhét dobogós helyezést értek el, köztük tíz aranyérmet, ami igazán kiemelkedő teljesítménynek tekinthető. Ez összetettben a harmadik helyezést jelentette. Ennek fényében elképesztő, hogy a tatabányai atléta aratott diadalt az egyik legnehezebb versenyszámban. 

– A csehországi Brnóban szerepeltek válogatott viadalon az U20-as atlétáink. A magyarok mellett a házigazda csehek, a lengyelek, a horvátok és a szlovákok ígéretei mérették meg magukat a korosztályos seregszemlén. A versenynap végén a magyar csapat összesítésben, valamint a fiúk és a lányok különversenyében is a harmadik helyen zárt.Ígéreteink 27 dobogós helyet érdemeltek ki, míg 10 aranyérmet nyertek – olvasható a Magyar Atlétikai Szövetség oldalán.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában