Bányásznap Oroszlányban

2024.08.26. 07:45

Nagy népszerűségnek örvendett a Bányásznapi Oroszlány Rallye

Véget ért a Bányásznapi Oroszlány Rallye. A hat gyorsasági szakaszból álló vasárnapi viadal Várnai Dániel és Hajdina Martin végső sikerét hozta.

Kemma.hu

Az elmúlt hétvégén rendezték meg a nagyszabású Bányásznapi Oroszlány Rallyt. A program a hagyományoknak megfelelően a szombati rajtceremóniával vette kezdetét, amelyet a város főterén, a Szent Borbála téren tartottak. A versenyzőknek és a navigátoroknak vasárnap háromszor kellett teljesíteni az Oroszlány-Pusztavám szakaszt, mielőtt fordított menetirányban várt rájuk ugyanez az útvonal. A hat gyorsasági szakasz értékelése után alakult ki a verseny végeredménye.

Hajdina Martin és Gutai Marcell győzött a Bányásznapi Oroszlány Rallyn
A sprint kategóriában Hajdina Martin és Gutai Marcell győzött a Bányásznapi Oroszlány Rally-n
Forrás: GM Motorsport/Facebook

Íme az Oroszlány Rally idei dobogósai

A licences pilóták vetélkedésében Várnai Dávid és Szabó Tamás nem talált legyőzőre a Ford Fiesta R2T-vel. 

Mögötte a Fenyvesi Péter és Szabó Beu Beatrix Ladával ért célba a második pozícióba. A dobogó legalsó fokát Zagyva Dorka és Horváth Ádám Dávid kaparintotta meg a Rally4-es Peugeot-val. 

A sprint kategóriában Hajdina Martin és Gutai Marcell győzelmével zárult az oroszlányi Rally. 

A Sprint 2000+ kategóriában versenyző BMW-s duó két gyorsasági etapon nem talált legyőzőre. A második helyen Pénzes Csaba és Mészáros Dóra végzett, míg harmadikként a Bévárdi Sándor, Bévárdi Péter duó zárt. Mindkét egység Ladával versenyzett.

A versenyzőkre közel 45 kilométeres táv várt

Az egynapos viadal útvonala Oroszlány és Pusztavám között terült el mintegy 7,4 kilométer hosszan, a mezőny a Vértő üzemi úton haladt végig a vasárnapi forróságban. A megméretésre harminc egység nevezett, közülük huszonkilencen rajthoz is álltak.

A győztesnek járó díjról bővebben

A viadal Oroszlány város különdíjáért zajlott, amely egy nagyon szép és egyedi vándorserleg, amit a helyi autóipari gyárak alkatrészeiből raktak össze.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában