Fiatal úszók bevetésen

2024.07.24. 18:20

A TVSE tehetségei is indulnak a serdülő úszó országos bajnokságon

Szerdán elkezdődött a serdülő úszó országos bajnokság Kaposváron. A 16 éven aluliak számára megrendezett, július 27-ig tartó viadalon öt TVSE-s fiatal versenyzőnek szurkolhatunk.

Luter Márk

A „nagyok” már a párizsi olimpiára hangolnak, miközben a serdülők a korosztályos országos bajnokságon mutathatják meg, hol tartanak pályafutásuk jelenlegi szakaszában. A szombatig tartó 16 éves és fiatalabb korosztály úszóversenyén öt TVSE-s lány áll rajtkőre Kaposváron.

Bartalos Anna
A TVSE kitűnősége, Bartalos Anna egy hónapon belül harmadik különböző korosztályos versenyére készül
Forrás: TVSE - Tatabányai Vízmű Sportegyesület/Facebook

Bartalos Anna rövid időn belül már a harmadik különböző korosztályban versenyez

A mindössze 14 éves tatabányai úszólány a bécsi junior nyílt vízi úszó Európa-bajnokságon egy arany-, és egy ezüstérmet nyert. A 2010-es születésű Bartalos Anna az előző heti országos úszó gyermek bajnokságon négy versenyszámban sem talált legyőzőre, egyszer pedig második lett, ezúttal már a medencében. Sirkó András tanítványa a következő napokban pedig már a serdülőknél ugrik vízbe.

A TVSE csak lányokkal indul a korosztályos Ob-n

Bartalos Anna mellett további négy versenyző képviseli a Tatabányai Vízmű SE-t. A 2008-as születésű Virág Réka, a 2009-es Nagy Dalma, illetve a 2012-es évjáratú Szobi Réka és Kádár Csenge is versenyez Kaposváron. Fiú versenyzőt nem nevezett a szakosztály.

Az országos bajnokságról számokban

Hatvannyolcadik alkalommal rendezik meg az Országos Serdülő Bajnokságot, amire ezúttal a kaposvári Csik Ferenc Versenyuszodában kerül sor. A versenyre több mint 370 úszó nevezett, közel 2000 rajt várható a négynapos eseményen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában