Aranyos vasárnap

2024.07.15. 16:15

Európa tetején a tatabányai úszólány! Magyar győzelem a junior nyílt vízi úszó Eb-n

Fantasztikus eredményeket szállított a tatabányai úszólány az elmúlt hétvégén megrendezett junior nyílt vízi úszó Európa-bajnokságon, Bécsben. A csupán 2010-es születésű tatabányai úszólány, Bartalos Anna egy arany-, és egy ezüstérmet nyert az osztrák fővárosban.

Luter Márk

Remek magyar teljesítménnyel zárult a junior nyílt vízi úszó Európa-bajnokság Bécsben, miután a magyar váltó elsőként szakította át a képzeletbeli célvonalat a vasárnapi záró versenyen. Az egyéniben ezüstérmet szerzett fiatal úszókból álló kvartett második úszójaként, a tatabányai úszólány, Bartalos Anna révén a váltóverseny élére állt. A fiúk pedig szépen gazdálkodtak a mindössze 14 éves úszólány által szerzett jelentős, 19 másodperces előnnyel.

Bartalos Anna egy arany-, és egy ezüstérmet szerzett a bécsi junior nyílt vízi úszó Eb-n
A tatabányai úszólány, Bartalos Anna egy arany-, és egy ezüstérmet szerzett a bécsi junior nyílt vízi úszó Eb-n
Forrás: Magyar Úszó Szövetség - Magyar úszóválogatott/Facebook

A tatabányai úszólány két érmet nyert az ausztriai junior kontinensviadalon

Bartalos Anna előbb pénteken, a nyílt vízi úszók 5 kilométeres egyéni versenyén, saját korosztályában, a 14-15 évesek között szerzett ezüstérmet. A vasárnapi váltóban pedig megkoronázta az amúgy is kiváló hétvégi teljesítményét, hiszen a Tatabányai Vízmű SE titánja a harmadik helyen vette át az eggyel idősebb, 16-17 éves korosztály Eb-ezüstérmesétől, Nagy Napsugártól, aki a harmadik időt úszta a lányoknál.

Anna 17:31.74 perces káprázatos idejével a legjobb eredményt repesztette a bécsi Új-Duna Evezős Központban. Az 5 kilométeren ezüstérmes Huszti Márton és a 7,5 km-en második Kárpáti Máté simán behozta a magyar csapatot az első helyre, mellyel pályafutásuk eddigi legkomolyabb sikerüket érték el a junior nyílt vízi úszó Eb-n.

Magyarország lett az utánpótlás-kontinensviadal legjobbja

A 17 fős magyar csapat 2021-hez és a tavalyi évhez hasonlóan idén is elhódította a legjobb csapatnak járó Team Trophy díjat, amelyhez Pálházi Léda szereplése is nagyban hozzájárult. A TVSE 2009-es születésű versenyzője a negyedik helyen csapott célba a 14-15 évesek 5 kilométeres egyéni versenyében, melyben csapattársa, az egy évvel fiatalabb Bartalos Anna ezüstérmes lett.

Bartalos Anna, Sirkó András és Pálházi Léda a bécsi junior nyílt vízi úszó Eb-n
A három fős tatabányai különítmény (balról jobbra): Bartalos Anna, Sirkó András és Pálházi Léda a bécsi junior nyílt vízi úszó Eb-n
Fotó: Szutter Levente / Forrás: TVSE - Tatabányai Vízmű Sportegyesület/Facebook

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában