Utánpótlássport

2024.07.23. 19:25

A tatabányai úszólány újra remekelt

Bartalos Anna a bécsi junior nyílt vízi úszó Európa-bajnokság után a hódmezővásárhelyi gyermek országos bajnokságon is fantasztikusan teljesített. A 2010-es születésű tatabányai úszólány négy aranyérmet és egy ezüstérmet szerzett a medencés úszóversenyen.

Luter Márk

A mindössze 14 éves Bartalos Anna remekül szerepelt a július 17. és 20. között megrendezett hódmezővásárhelyi úszó országos gyermek bajnokságon. A tatabányai úszólány a másfél héttel ezelőtt véget ért bécsi junior nyílt vízi úszó Európa-bajnokságon a váltóval aranyérmet, míg egyéniben 5 kilométeren ezüstérmet szerzett. A korosztályos bajnokságon négyszer állhatott fel a dobogó legfelső fokára, míg egyszer a második helyen végzett.

A mindössze 13 éves tatabányai úszólány öt érmet nyert Hódmezővásárhelyen
A mindössze 13 éves tatabányai úszólány öt érmet nyert Hódmezővásárhelyen 
Forrás: TVSE - Tatabányai Vízmű Sportegyesület/Facebook

A tatabányai úszólány medencében és nyílt vízen is remekel

Bartalos Anna a junior nyílt vízi Eb-n való remeklése után visszatért „természetes élőhelyébe”, a medencébe. A Tatabányai Vízmű SE mindössze 2010-es születésű úszólány hódmezővásárhelyi országos gyermek bajnokságon négy számban, 400m gyorson, 800m gyors, 400m vegyesen és 1500m gyorson is aranyérmet akasztottak a nyakába, utóbbiban korosztályos csúcsot repesztett, míg 200m pillangón ezüstérmes lett.

Vele egykorú csapattársa, Zseni Réka a hosszabb gyorsúszó számokban ért el értékes helyezéseket, miután 800m gyorson ötödik, 1500m gyorson pedig kilencedik lett. A TVSE versenyzőit Sirkó András készítette fel a négynapos versenyre.

Bartalos Anna kiemelkedő teljesítményével különdíjat érdemelt ki

A verseny végén Sós Csaba szövetségi kapitány adta át Annának a legeredményesebb lány versenyzőnek járó kupát.

Zseni Réka (képünkön balra) is szépen helyt áll az úszó gyermek országos bajnokságon
Zseni Réka (képünkön balra) is szépen helyt áll az úszó gyermek országos bajnokságon
Forrás: TVSE - Tatabányai Vízmű Sportegyesület/Facebook

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában