Labdarúgás

2024.07.02. 14:18

Megkezdte felkészülését a Tatabánya az új szezonra

Tíz év után újfent NB II.-es csapat a Bányász labdarúgó együttese. Az OPUS TIGÁZ Tatabánya komoly tervekkel és motivációval készülődik az új fejezetre.

Kemma.hu

Megkezdte felkészülését a szezonra az OPUS TIGÁZ Tatabánya. Az együttes júniusban jutott fel az NB II.-be tíz év után, a régóta várt siker pedig elképesztően pozitív hatást váltott ki a szurkolókból. A vezetésben Dragóner Attila 2024. július 1-től ügyvezetőként dolgozik tovább, a klubot edzőként pedig továbbra is Gyürki Gergely vezeti.

A Bányász bajnokcsapata és a szurkolók
Komolyan vesz az új idényt a Tatabánya csapata
Forrás: Facebook/OPUS TIGÁZ Tatabánya

Nagy célok az NB II.-ben

Hétfőn a Tatabányai Sport Club ügyvezető elnöke, Sámuel Botond kijelentette, hogy a Bányász meghatározó csapat szeretne lenni a bajnokságban.

– Örömteli és büszkeséggel tölt el, hogy egy hét esztendős folyamat elérte a célját. A Tatabányai Sport Club felnőtt labdarúgó csapata, amely 2023. januárja óta Opus Tigáz Tatabánya néven működik, hét év alatt öt bajnoki címet szerezve feljutott az NB II-es bajnokságba –  fogalmazta, olvasható a focicsapat Facebook-oldalán.

Mondatait az elképzeléseinek részletesebb kifejtésével folytatta. Elárulta, hogy egyáltalán nem ingázó szerepet terveznek betölteni a szezon folyamán, hanem erőteljes futballt szeretnének mutatni, ennek megfelelően dolgoznak a cél megvalósításán. Sámuel Botond kiemelte, hogy elégedettek a januárban szerződtetett Dragóner Attilával, 2024 július elsejétől a Kft. ügyvezetői feladataival is megbízták.

– A következő napok feladata, hogy Dragóner Attila és Gyürki Gergely kialakítsa azt a keretet, amely továbbra is helyi kötődésű játékosokra alapoz, majd kezdődhet a bajnokság – közölte a TSC ügyvezető elnöke. 

Magabiztosak
Magabiztos a Bányász együttese
Fotó: Szmolka David / Forrás: OPUS TIGÁZ Tatabánya/Facebook

Attila véleménye szerint fantasztikus szezonon vannak túl, amire nagyon büszkék.

– Számomra nagy megtiszteltetés, hogy Sámuel Botond megbízott a Tatabányai SC Labdarúgó Kft. irányításával. Igyekszünk egy stabil NB II-es keretet kialakítani, amelynek elsődleges célja a biztos bennmaradás. Vannak álmaink, amikért mindent meg fogunk tenni.Stratégiai és strukturális változások várhatóak, de a cél közös. A Tatabányai SC egy tradicionális, nagy sportklub, és ennek megfelelően, a klub szellemiségét szem előtt tartva  határozzuk meg a terveinket. Sok dolog van folyamatban, amelyekről hamarosan tájékoztatni fogjuk a szurkolókat – osztotta meg a szurkolókkal az ügyvezető.

A Tatabánya játékoskeretéről

Dragóner Attila nyilatkozata alapján lesz változás a keretben, és leszögezte, hogy az érkező új futballistáknak követniük kell a klub és a csapat filozófiáját. Biztos benne, hogy egységes és jó csapattal fognak előállni.

AZ OPUS TIGÁZ Tatabánya felkészülési mérkőzései:

  • Július 3., szerda 11:00 
    Gyirmót II. - OPUS TIGÁZ Tatabánya 
  • Július 6., szombat 11:00 
    OPUS TIGÁZ Tatabánya - Soroksár SC
  • Július 10., szerda 11:00 
    OPUS TIGÁZ Tatabánya - BVSC-Zugló
  • Július 13., szombat 
    11:00 OPUS TIGÁZ Tatabánya - Csepel TC
    13:00 OPUS TIGÁZ Tatabánya - Tiszakécskei LC
  • Július 16-21. Bükfürdő - edzőtábor
  • Július 21., vasárnap 17:00 
    FC Ajka - OPUS TIGÁZ Tatabánya 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában