Eb 2024

2024.07.04. 10:53

Vincze István nagyon meggyőzőnek látta a hollandok játékát

Hollandia átgázolt Románián, Törökország pedig egy nagyon izgalmas mérkőzésen jutott tovább Ausztria ellen a negyeddöntőbe. Vincze István korábbi tatabányai labdarúgó elemezte a nyolcaddöntők utolsó két mérkőzését.

Kemma.hu

Kedden, július 2-án értek véget az idei labdarúgó Európa-bajnokságának nyolcaddöntői. Ahogy korábban is, ezen a napon is két mérkőzést rendeztek, előbb Románia és Hollandia, majd Ausztria és Törökország csapott össze. A román-holland meccset Vincze István, tatabányai klublegenda elemezte.

MALEN, Donyell
Hollandia erős játékot nyújt eddig az Eb-n
Forrás:  MTI

Hatalmas különbség

Elmondása alapján számított arra, hogy Hollandia lesz a győztes. Kiemelte, hogy a szélekről rendkívül sok helyzetet tudtak kialakítani, az egy-egy csatákat, párharcokat pedig nagyon kimagaslóan kezelték és nyerték meg.

– Erősek a hollandok a párharcokban, általában megnyerik őket – fogalmazott a tatabányai sportikon.

Pozitívumként látta még, hogy a győztes csapat nagyon gyorsan tudott ritmust váltani, kimagasló átmenetekkel játszottak. A kiemelkedő teljesítmény ellenére azonban Vincze István hangsúlyozta, hogy a mérkőzés közepén vehették volna komolyabban is a párharcot.

Olyan lehetőségeik voltak a hollandoknak, amiket jobban ki kellett volna használniuk, kicsit előbb meg kell rúgnia egy csapatnak azt a második gólt, hogy ne legyenek gondban

 – tette hozzá.

Mint forró kés a vajon

Az egykori csatár elemzése alapján Hollandia nagyon könnyedén megnyerte a harcot a középpályán:

– Ami még szembetűnő volt, hogy a középpályán nagyon könnyen mentek át a holland játékosok, nem ütköztek ellenállásba. Egy csapat mindig annyit játszik, amennyit az ellenfele enged, a románok nem tudtak mit kezdeni ezzel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában