Birkózás

2024.07.17. 06:39

Lévai Zoltánnak nagy erőt adhat a testvére által elért siker

A tehetséges birkózó számára igazán motiváló testvérének sikere. Lévai Zoltán elárulta, hogy az ő teljesítményére is hatással van az U20-as aranyérmes, Lévai Levente sikere.

Kemma.hu

A tehetséges birkózó, Lévai Zoltán nem bánja, hogy itthon, tévében nézi majd az olimpiai megnyitót. A 77 kilogrammos kötöttfogásúak mezőnyében induló birkózó a párizsi játékok kezdetekor még itthon lesz. 

Lévai Zoltán
Lévai Zoltán
Forrás:  AFP

– Még jónak is tartom, hogy az olimpiai kavalkádból főleg a verseny előtt keveset kapok. Mindenki mondja, aki megtapasztalta, hogy a játékoknak van egy speciális hangulata, amelyre külön készülni kell – fogalmazta a tehetséges birkózó, aki elárulta, hogy a felkészülésében egy komoly pluszt jelent az, hogy a szintén 77 kilogrammosoknál versenyző testvére, Lévai Levente a közelmúltban Újvidéken nyert aranyérmet az U20-as korosztályban.

– Követtem azt az Eb-t, és örömmel láttam, hogy a testvérem bizonyos elemeket be tudott építeni a birkózásába, amit adott esetben tőlem lesett el. Sokat edzünk együtt, és mikor hazajött, édesapámmal kiértékeltük a kontinensbajnokságot, megállapítottuk, hogy ez az erős családi műhely eredményes. Biztos vagyok abban, hogy az én versenyzésemre is nagy hatással van Levi technikai repertoárja. A világversenyen elért győzelme pedig erőt adhat nekem is az olimpiára – mondta Lévai Zoltán.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában