Rangadó a nyitányon

2024.07.25. 14:51

A Szeged ellen kezdenek a Kék Tigrisek

Rögtön egy rangadóval kezdi a soron következő NB I-es idényt a MOL Tatabánya, hiszen a szerdai sorsoláson kiderült, hogy a 2023-24-es szezonban ezüstérmes Szegeddel mérkőzik meg az első fordulóban.

Luter Márk

A Kék Tigrisekre nehéz feladat vár a bajnokság nyitányán. Az előző szezonban második helyezett, a Bajnokok Ligájában is induló Szeged és a harmadik Tatabánya rangadójával rajtol el a férfi kézilabda NB I.-es pontvadászat új idénye. Az első osztályban ezúttal is 14 csapat szerepel.

MOL Tatabánya KC - Balatonfüredi KSE NBI. férfi kézilabda (5)
A Kék Tigrisek rögtön egy rangadóval indítják az új idényt
Fotó: Hagymási Bence / Forrás:  24 Óra

Rangos ellenféllel kezdenek a Kék Tigrisek

A Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) szerdán készítette el az új évad sorsolását. Az első játéknap hivatalosan szeptember 7-8., de ennél korábban is lehet mérkőzéseket rendezni.

Az előző szezonban negyedik helyezett Ferencváros a harmadik fordulóban fogadja a bronzérmes MOL Tatabányát. Mindkét csapat érdekelt lesz az Európa-liga soron következő idényében, a zöld-fehérek a selejtezőben kezdik a sorozatot, míg Cristian Ugalde együttese a csoportkörben vág neki a nemzetközi kupaporondnak.

A címvédő és kupagyőztes Veszprém a nyitó körben a Dabast fogadja. Az előző idény bajnoka az előzetes tervezet szerint a Szegeddel először november 17-én találkozik idegenben, hazai környezetben pedig április 20-án mérkőzik meg.

Szeptember elején kezdődik az új idény

A mérkőzések helyét és pontos idejét augusztus 5-ig kell bejelenteniük a csapatoknak, csak ezt követően válik véglegessé a bajnokság menetrendje.
A hazai pontvadászat december 16. és február 8. között szünetel a januári horvát-dán-norvég közös rendezésű világbajnokság miatt. 

A férfiaknál az alapszakaszt bajnoki döntő követi, amely az egyik csapat második győzelméig tart. Az alapszakasz első helyezettje játszhatja otthon az első-, és szükség szerint a harmadik, mindent eldöntő mérkőzést is. Az idény végén a tabella az utolsó két helyezettje búcsúzik az első osztály küzdelmeitől.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában