Remekel a csodatini

2024.07.02. 15:02

Jackl Vivien két versenyszámban is döntős a junior úszó Eb-n!

A Tatabányai Vízmű SE csodatinije bejutott a 400 méteres női vegyes úszás kedd esti döntőjébe a vilniusi junior úszó Európa-bajnokságon. A 15 éves Jackl Vivien az 1500m gyors döntőjébe is kvalifikált, melyet a szerda esti programban rendeznek Litvániában.

Luter Márk

A tatabányai csodatini, Jackl Vivien esélyesnek megfelelően a legjobb idővel jutott a 400 méteres női vegyes úszás döntőjébe a vilniusi junior úszó Európa-bajnokságon. Az Egerszegi Krisztina korosztályos rekordjait átíró tatabányai csodatini ebben a számban is indulhat a párizsi olimpián.

1500 méteres gyorsúszásban szó szerint leiskolázta a mezőnyt a 15 éves tatabányai úszólány. Jackl Vivien élete első felnőtt Európa-bajnokságán történelmet írt.
A mindig mosolygós Jackl Vivien két számban – 400m vegyes és 1500m gyors – kvalifikált a július 27-én kezdődő párizsi nyári olimpiára
Fotó: Derencsényi István / Forrás: MTI

Kedd délelőtt a litvániai Vilniusban elkezdődött a junior úszó Európa-bajnokság, az esemény nyitó programjában a tatabányai Jackl Viviennek is szurkolhattunk, aki két versenyszámban is érdekelt volt a korosztályos megméretésen. 

 

Jackl Vivien okosan osztotta be erejét, mindkét nyitó napi számában döntős

A TVSE kitűnősége pályafutása harmadik ifjúsági Eb-jén először 400m vegyesen állt rajtkőre, melyben visszafogott úszással a leggyorsabb időt (4:45.96) repesztve bejutott a szám este 6 órakor kezdődő döntőjébe. A másik magyar versenyző, Barna Bianka ötödik idővel finalista a hosszabbik vegyes úszó távon.

Bő másfél órával később, már a kora délutáni órákban 1500m gyorson ugrott medencébe, a leghosszabb medencés távon a negyedik legjobb eredménnyel (16:33.01) kvalifikált a szerda esti fináléba. A junior korosztályos kontinensviadalt a júniusi belgrádi felnőtt Európa-bajnokság szabad ég alatt lévő versenymedencéje után ezúttal fedett térben rendezik a litván fővárosban. A balti állam először rendez junior úszó Eb-t.

Sirkóné Kocsis Márta tanítványa mindkét távon olimpiai szinttel rendelkezik, melyeket a július 27-én kezdődő párizsi olimpia úszóprogramjának első három napján rendezik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában