Embert próbáló

2024.07.13. 20:27

Fotókon a hőségriadót is legyőző hősök: óriásit mentek a triatlonisták Tatán

30 fok körüli vízben úszni, majd utána 40 kilométert biciklizni és 10-et futni? Igen! Ezt teljesítették a hőségriadó ellenére induló sportemberek Tatán.

Kemma.hu

Óriási sikereket és hőséget hozott a Paratriatlon Világkupa és az Old Lake Man rövidtávú versenye, amely egyben országos bajnokság is volt. Az Öreg-tó vize például már kora délelőtt is 30 fok közelében volt, de két paralimpikonunk, Mocsári Bence és Lévay Petra így is megnyerte a saját kategóriáját a világversenyen. Délután aztán jött az Old Lake Man rajtja. 1,5 kilométer úszás, 40 kilométer kerékpározás és 10 kilométer futás várt az indulókra a hőségriadó idején.

Old Lake Man Triatlon Tata A hőségriadó sem győzte le a triatlonosokat +FOTÓK
Az Öreg-tó vize sem volt kedvező, a hőségriadós napoknak hála majd' 30 fokos volt
Fotó: Emődiné Karafa Brigitta / Forrás: 24 Óra

 

Az elsők lényegében hozták a tavalyi időket, hőségriadó ide vagy oda

Az extrém meleg, a forró aszfalt nem kis megterhelést jelent, de az indulók kitettek magukért. A női abszolút bajnok mindössze nyolc másodpercet rontott a tavalyi idejéhez képest, a tavalyi abszolút férfi első (Dobi Gergő) 1:56:07-es idejénél pedig alig több mint egy perccel volt csak lassúbb az idei győztes. 

A szombati rövidtávú versenyen, amely egyben országos bajnokság is volt, a nők között az abszolút első helyet Zelinka Gabriella (UTE) szerezte meg, 2:12.47-es idővel, a másoik Koronika Judit lett (Százhalombattai Városi Utánpótlásért Közhasznú Sportegyesület), 2:18:59-cel, a harmadik Kovács Fruzsina (Budaörsi Triatlon Klub Sportegyesület), 2:20:36-tal. Komárom-Esztergom vármegye legjobb eredményét Orbán Anna (Esztergomi Triatlon Klub SE) szerezte meg. Ő 10. lett, 2:37:20-as idővel.

A férfiak között az abszolút bajnok Badar Gergő Lett (Veszprémi Egyetemi Sport Club) 1:57:17-esidővel, a második az FTC-s Berekméri Levente 2:02:16-tal, a harmadik pedig a szintén budaörsi triatlonos, Czigány András, 2:04:54-es idővel.

A férfi váltót a Vértesker csapata nyerte meg (Okos Glória, Kuba Roland és Bakonyi Fruzsina) 1:56:25-tel. Második lett az Elment a csapat (by Tanbá) 2:14:05-tel, a harmadik a Trencsik Truck 2:18:11-es idővel.  Az elhunyt tatabányai személyi edző, atléta, Kónya Ádám emlékére összeállt Old Lake Man Ádiért a negyedik helyen futott be, 2:22:19-cel.

A női váltót a Spirit Csajok nyerték (Kővári Luca, Sahin Bori) 2:33:40-es idővel, a második a Footour Fordulat lett 2:40:05-tel, a harmadik pedig a Turbó trió 2:40:55-tel. A verseny vasárnap délelőtt a középtávú versennyel folytatódik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában