Tata

2024.07.13. 12:45

Fotókon és videón a magyar csoda: aranyat szereztek paratriatlonistáink

A magyar paralimpikonok ismét kitettek magukért. Elképesztő eredményeket hozott a Paratriatlon Világkupa Tatán. Mocsári Bence és Lévay Petra aranyérmet szerzett a sorozat tatai napján.

Kemma.hu

Óriási teljesítményt nyújtott Lévay Petra és a párizsi paralimpián is induló Mocsári Bence. A Paratriatlon Világkupa július 13-i napján, a PTS5 Men/Women kategóriáiban alkotott maradandót a két magyar paralimpikikon. A triatlon az egyik legösszetettebb és legmegterhelőbb ágazat, ezáltal a dobogós helyezések, de főleg az aranyérmek elképesztőnek tekinthetők.

Paratriatlon: Lévay Petra és Mocsári Bence is aranyérmet nyert a világkupa tatai állomásán
Lévay Petra és Mocsári Bence is aranyérmet nyert a Paratriatlon Világkupa tatai állomásán
Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra

A versenyen 750 méteres úszással indítottak a paraatléták, a férfiaknál Mocsári Bence 10 perc és 41 másodperccel zárt, ezzel megelőzve a litván Cesonis Ernestast (00:12:50) és a lengyel Adam Slizt (00:13:44).

Ezek után egy hosszabb, húszkilométeres kerékpárverseny rajtolt el, amit Bence a kiemelkedő 27 perccel végzett. A versenyszámnak  egy öt kilométeres futással vetettek véget, mely három kört jelentett a helyszínen. Mocsári Bence volt az egyetlen, aki 18 perc alá tudott menni (00:17:34), ez a performansz a dobogó legfelső fokát jelentette a számára. A levegő 24,5, az Öreg-tó vize pedig 29,1 fokos volt. A magyar versenyző összesített ideje: 00:57:26.

Kötélidegek

Ugyanebben a kategóriában szerezte meg az aranyat Lévay Petra is, a nők között. Izgalmas és szoros párharcot vívott a német Sarah Steinke ellen, az összesített ideje előbbinek 01:16:20, utóbbinak pedig 01:16:57 lett. A 750 métere úszásban ugyan Petrát megelőzte Steinke, ám a kerékpározásban és a futásban megfordította a verseny végkimenetelét a tokiói paralimpián 9. helyet megszerző magyar versenyző, és így megnyerte a versenyt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!