Különleges maraton

2024.07.18. 10:39

A Bridgestone tatabányai dolgozói maratont futhatnak a párizsi olimpián

A Bridgestone a párizsi olimpiai- és paralimpiai játékok világszintű támogatója, amely igyekszik különleges lehetőségeket biztosítani saját munkatársainak. A gumigyártó cég tíz büszke futója lelkesen készül, hogy az olimpiai maraton versenypályáján futhasson.

Kemma.hu

A Bridgestone a párizsi olimpiai- és paralimpiai játékok világszintű támogatójaként nemcsak a sporteseményeket patronálja, hanem saját munkatársainak is különleges lehetőségeket biztosít. A tatabányai gyár tíz büszke futója, köztük a gyár ügyvezető igazgatója, Topolcsik Melinda is készül, hogy az olimpiai maraton versenypályával megegyező útvonalon futhasson. Részvételük büszkeség a régiónak és az országnak egyaránt.

A tatabányai Bridgestone dolgozóinak különleges maratonfutásban lesz részük a párizsi olimpián
A tatabányai Bridgestone dolgozóinak különleges maratonfutásban lesz részük a párizsi olimpián. Horváth István is utazik, ő nincs a képen
Forrás:  beküldött

A Bridgestone számára fontos a sport és az egészség

A gumigyártó cég nemcsak a profi sportolók támogatásában jeleskedik, hanem munkatársai fizikai és mentális jóllétét is kiemelten fontosnak tartja. A tatabányai gyár dolgozói számára szervezett kedvezményes programok, közös szurkolások és sportrendezvények kiváló alkalmat teremtenek a csapatépítésre és az egészséges életmód népszerűsítésére. A párizsi olimpiai- és paralimpiai játékokkal való együttműködés különleges lehetőséget biztosít a kollégáknak, hogy személyesen is jelen legyenek a világ legnagyobb sporteseményén.

Mivel a Bridgestone a Marathon Pour Tous hivatalos partnere, így a tatabányai gyár futói is részt vehetnek a különleges párizsi olimpiai maratonfutáson. A szervezők ugyanis – idén először – kiterjesztik az olimpiai élményt a nagyközönség számára a civil résztvevőknek szervezett futórendezvényekkel. A 2024-es Paris Mass Participation Marathon keretein belül a világ minden tájáról érkező amatőr sportolók ugyanazon az útvonalon futhatnak majd éjszaka, mint ahol napközben az olimpiai maraton is zajlik.

A Bridgestone Tatabánya tíz futója – köztük Topolcsik Melinda, a gyár ügyvezető igazgatója – már javában készül a megmérettetésre; maratoni és 10 kilométeres távon is indulnak majd, amelyet az ötkarikás játékokkal párhuzamosan, július végén tartanak majd.

Ahogy arról már korábban írtunk, vármegyénk is érintett volt az ötkarikás fáklyaváltóban, hiszen Kollár Zsuzsanna tatai amatőr sportoló is futhatott az olimpiai lánggal, mégpedig a festői szépségű franciaországi Sens városában. A fáklyát tőle Orlann Oliere francia sprinter, párizsi olimpikon vette át, aki a 4x100 méteres sprintváltóval ezüstérmes lett a júniusban a római atlétikai Európa-bajnokságon. 

Korábban a marseille-i érkezésnél a 2012-ben Londonban 50m gyorson olimpiai bajnok úszó Florent Manaudou vitte a partra a lángot, amellyel Basile Boli, a legendás futballista futhatott először francia földön. A korábbi labdarúgó 1993-ban Bajnokok Ligáját nyert a Marseille csapatával.

– A párizsi olimpián való részvétel különleges lehetőség számunkra arra, hogy testközelből is megtapasztalhassuk az olimpia szellemiségét és inspirációt meríthessünk belőle. Mindannyian büszkék vagyunk arra, hogy a tatabányai gyárat és hazánkat képviselhetjük a Marathon Pour Tous-on. Izgatottan készülünk a futásra, ami nemcsak a sport iránti szenvedélyünket tükrözi, hanem azt is, hogy milyen fontos számunkra a közösségei- és a csapatszellem” – mondta a tatabányai gyár ügyvezető igazgatója.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában