Csúcsdöntés

2024.06.07. 05:54

Soha ennyire elől még nem volt a világranglistán a tatabányai sportoló

Bravúrt bravúrra halmozva jutott el a legjobb 16 közé a tatabányai Farkas Balázs a fallabdázók egyik legrangosabb versenyén, a birminghami British Openen.

Kemma.hu

Két magasabban kvalifikált játékos szenzációs legyőzése után a magyar fallabdázó ugyan megszorongatta a világranglista ötödik egyiptomi Mazen Heshamot, de legyőzni már nem tudta. A nyolcaddöntő mérkőzés összesen 53 percig tartott, ahol a második szett után még döntetlen volt az állás. Egy sima harmadik játszmát követően a negyedik felvonásban Farkas Balázs még elindított egy nagy hajrát, de ez csak a szoros szetten belüli eredményre volt elegendő a rangos fallabdaversenyen. 

Új egyéni csúccsal lép feljebb a fallabdázó Farkas Balázs a világranglistán
Új egyéni csúccsal lép feljebb a fallabdázó Farkas Balázs a világranglistán
Forrás: Facebook

A British Openen elért sikereinek köszönhetően a világranglistán is előrébb léphet, a tatabányai fallabdázó, aki a Magyar Fallabda Szövetség közösségi felületén értékelte a világszínvonalú versenyen elért eredményeit és számolt be az élményeiről: — Összességében elégedett vagyok a tegnapi mérkőzéssel hiszen egy top ötös játékos ellen sikerült szettet hozom és megszorongatni több alkalommal is a meccsen belül. Úgy érzem, remek torna volt ahol nagy skalpokat szereztem és sikerült magamnak is bizonyítani hogy ott tudok lenni a legjobb között. Nyilván ehhez még nagyon sok munkára van szükség, főleg fizikálisan, de állok elébe. Azzal, hogy sikerült kettő meccset is nyernem egy ilyen nagy tornán, a következő héten kijövő világranglistán a 37. helyen fogok állni, ami számomra új rekord.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában