sportlövészet

2024.06.28. 16:03

Pekler Zalán bronzérmes lett Újvidéken

A 24 éves, négyszeres Európa Játékok-győztes komáromi sportlövő remekelt Újvidéken, miután a harmadik helyen zárta a szerbiai Grand Prix-viadalt. Pekler Zalán akár az olimpián is érmet szerezhet.

Luter Márk

A négyszeres Európa Játékok-győztes, komáromi Pekler Zalán a harmadik helyen végzett a légpuskások 10 méteres versenyében az újvidéki sportlövő Grand Prix-versenyen. A viadalt Péni István nyerte. Mindkét magyar versenyző jó formában versenyez, ami kiváló előjel egy hónappal a párizsi olimpia előtt.

Pekler Zalán az Európa-bajnokságon
Pekler Zalán az Európa-bajnokságon
Fotó: MTK / Forrás: Facebook

Remek eredménnyel zárták a versenyt Pekler Zalánék

Péni a fináléban 253,2 kört lőtt, míg a hozzá hasonlóan párizsi olimpiai kvótás Pekler 230,3 kört teljesített a szerbiai sportlövő megméretésen.

Kettejük között a szerb Aleksa Rakonijac zárt 251,8 körös eredménnyel. A magyarok a hatvan lövéses alapversenyben is jól lőttek, miután Péni 632,6, míg Pekler 631,5 kört teljesített, ezzel az első két helyen jutottak a nyolcas döntőbe.

Öt magyar sportlövőnek szurkolhatunk a párizsi olimpián

A Komárom VSE sportolója Pekler Zalán mellett további négy versenyző kvalifikált sportlövészetben Magyarországról a párizsi olimpiára. A puskásoknál Pekler Zalán, míg a pisztolyos szakágban Major Veronika, Fábián Sára Ráhel és Mészáros Eszter jutott ki a franciaországi seregszemlére. A párizsi nyári ötkarikás-játékok sportlövő-versenyei július 27-én kezdődnek Châteauroux-ban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában