129. Atlétikai Magyar Bajnokság

2024.06.30. 20:20

Mindent beleadtak a TSC versenyzői vasárnap, érmekkel tértek haza Budapestről

Ezúttal sem okoztak csalódást a Bányász atlétái. Lesti Dia és Wahl Zoltán második helyen végzett saját kategóriájában, előbbi távolugrásban, utóbbi 200 méteren.

Kemma.hu

A szombati nap után vasárnap is odatették magukat az atlétikai Ob-n a TSC-Geotech versenyzői. Gerics Roland a távolugrók között ért el szép teljesítményt, helyezésekben ez az ötödik pozíciót jelentette, a  7,43 méterével. 

A 800 méteres megmérettetésen Szabacsi Gábor hozta ki magából a maximumot. A 2022-es születésű tehetség az egyéni csúcs felállítása mellett a hetedik helyen végzett 1:51.63 másodperces idejével. A szintén vármegyénket képviselő Beke Dávid a tizenötödik helyen végzett. A 2007-es születésű induló ilyen fiatalon nagy teljesítményt tett le az asztalra.

200 méteren mindkét nemben megméretteték magukat a Bányász atlétái. Füleky Dorottya Filoména az előfutamon második hellyel jutott a döntőbe, ahogy Wahl Zoltán is a férfiaknál. A fináléban utóbbi ugyanabban a pozícióban szelte át a célvonalat, ezüstérmet szerzett a kategóriában, óriási teljesítmény mellett. Füleky Dorottya az ötödik helyen végzett, ami szintén kimagaslónak tekinthető.

Atlétikai Ob
Lesti Diána újfent bizonyította tehetségét
Forrás: Tatabányai Sport Club/Facebook

Lesti Diána elképesztő módon hozta a nagy ugrásokat a távolugrás kategóriájában, második hellyel zárt, ő is ezüstéremmel térhetett haza Budapestről.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában