Különleges előadás

2023.09.08. 16:46

Mondjad, Atikám! - József Attila életútját ismerhette meg a komáromi közönség

Teljesen megtelt a nézőtér a Jókai-moziban, ahol Vecsei H. Miklós adta elő a Mondjad, Atikám! című monodrámát, amely József Attila életébe engedett bepillantást. Az előadást Balla Gergő, a Platon Karataev együttes tagja kísérte énekével, és gitárjával.

Körtvélyfáy Dina

Vecsei H. Miklós a Komáromi Televíziónak elmondta, a Vígszínházban kapott lehetőséget arra, hogy készíthessen egy előadást. Nem a költő verseit szerette volna megmutatni, hanem a bűn, a megbocsátás, az emberi kapcsolatok fogalmát járta körbe József Attila élettörténetén keresztül. 

Azt szerette volna, ha az előadás végére olyan néző és színészkapcsolat jön létre, amely nem felmenti a bűnöst, hanem megérti őt. Hozzátette, József Attila levelezése nem olyan híres, mint a versei, pedig nagyon fontos forrást jelentettek a darab elkészítése során.

Vecsei H. Miklós a jövőben szeretné több költő életét más szemszögből feldolgozni hasonló darabokban, így a színházkedvelők a jövőben Pilinszky Jánost, Arany Jánost és Radnóti Miklóst is megismerhetik az előadásában.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában