Kézilabda

2 órája

Az egyiknek sikerült, a másiknak nem: a KVSE férficsapata győzött, a női veszített

A KVSE férfigárdája vármegyei rangadót nyert a TAC ellen.

Kun Attila

Kézilabda, NB I. B, női, 3. forduló

Hajdúnánás Kézilabda NKFT–Komárom VSE 33–32 (15–12)
Hajdúnánás, 110 néző, vezette: Fazekas Zs., Ónodi E.
Komárom: Nagy – Szabó-Kovacsicz, Világos 5, Tóth-Speth 1, Zsákovics 2, Bízik R. 11/5, Bízik B. 5. Csere: Gajdóczi (kapus), Böhm, Körtvélyesi 1, Gengeliczky 3/3, Imrei 1, Temes 3. Vezetőedző: Neukum Tamás.
Hétméteresek: 3/3, illetve 8/8.
Kiállítások: 10, illetve 10 perc.
Az eredmény alakulása: 4. perc: 3–1, 8. p.: 3–4, 20. p.: 9–7, 23. p.: 9–10, 32. p.: 15–14, 47. p.: 24–26, 52. p.: 28–26.

A sérülések által tizedelt KVSE végig egyenrangú partnere volt a győzelmével a bajnokság élére álló  házigazdának, sőt, ha a ziccereit hatékonyabban értékesíti, a hajrára le is zárhatta volna a mérkőzést. Az utolsó percben azonban a házigazda fordítani tudott (miközben a mérkőzés végén a játékvezetők négy labdát is elvettek a Komáromtól!) és ha minimális különbséggel is, de megnyerte a mérkőzést. A KVSE a 10. helyen áll a bajnokságban.

Neukum Tamás: – Nagyot küzdöttünk és nem is játszottunk rosszul, de többször olyan gyermeteg hibákat követtünk el, amelyeket nem engedhetünk meg magunknak. Rengeteg ziccert hagytunk ki és a kapusteljesítményünk sem volt jó. Magunkat vertük meg.

NB II., A-csoport, férfi, 2. forduló

Komárom VSE–Tatai AC 29–24 (14–9)
Komárom, 70 néző, vezette: Garai B. R., Varasdi L. Z.
Komárom: Eichkern – Oldal 3, Sövegjártó 3, Schneider M., Auer 2, Gálfi 3, Iváncsik 3/2. Csere: Dr. Gubicza (kapus), Győrffi 3, Hunyadvári, Paár 3/1, Tóth 2, Kállai 5, Schneider T., Orbán 2, Győri-Dani. Vezetőedző: Juhász Károly.
Tata: Pulai – Kiss 2, Zwickl, Steczina 1, Nemes 2, Huber 6, Sárosi 11/4. Csere: Darmstadter (kapus), Dömötör 1, Nényei 1, Brucker, Schekk, Szelecki, Mészáros. Vezetőedző: Márton Ádám.
Hétméteresek: 5/3, illetve 6/4.
Kiállítások: 12, illetve 2 perc.
Kizárva: Auer (43.).
Az eredmény alakulása: 3. perc: 2–1, 11. p.: 4–6, 24. p.: 11–6, 38. p.: 17–12, 45. p.: 22–19, 54. p.: 28–21.

A bajnokságot egyaránt győzelemmel kezdő KVSE és TAC vármegyei rangadót vívott egymással a megújult komáromi Városi Sportcsarnokban. A mérkőzést a házigazda kezdte jobban, azonban egy hazai kiállítást is kihasználva a gólerősen játszó Sárosi vezetésével a Tata zsinórban háromszor volt eredményes és 4–2-es előnyt szerzett. A vendégek jó kapusteljesítményüknek köszönhetően tartották a kétgólos különbséget, a 11. percben 6–4 volt a javukra. Ezt követően azonban megváltozott a játék képe, a Komárom védekezése olyannyira összeállt, hogy a vendégek negyed órán keresztül nem tudtak gólt szerezni. A KVSE gyakran passzív játékra kényszerítette a tataiakat, akik így többször kiszorított helyzetből vagy éppen távolról voltak kénytelenek próbálkozni, emellett a hazai kapusok is egyre jobb teljesítményt nyújtottak. A 15 percig tartó tatai gólcsendet kihasználta a Komárom, amely ugyan támadásban több ziccert és hétméterest is elhibázott, de zsinórban hét gólt szerezve így is fordítani tudott 11-6-ra. A félidő végén kiegyenlítettebbé vált a játék, a szünetben ötgólos hazai vezetést mutatott az eredményjelző.

A második játékrészt is a Komárom kezdte jobban, amely a továbbra is magasszintű védekezésének köszönhetően elhúzott 17-10-re. Az addigi remek játék után aztán hullámvölgybe került a KVSE, a védekezés hatékonysága romlott, kiállítás is sok volt hazai oldalon, ráadásul Auer a 43. percben piros lapot kapott. A nagy iramot diktáló tatai csapat ezt kihasználva a 11 góljával a mezőny legeredményesebb játékosának bizonyuló Sárosi vezetésével a félidő közepére 22-19-re zárkózott fel. Egy időkérést követően aztán rendeződött a házigazda játéka, amely az 54. percre elhúzott 28-21-re, végleg eldöntve a mérkőzést. A hátralévő hat percben ugyan két gólt faragott a hátrányából a vendégegyüttes, de a KVSE magabiztos győzelmét így sem tudta megakadályozni.

A Komárom újabb győzelmével a második helyre jött fel a bajnokságban, a Tata az ötödikre esett vissza.

Juhász Károly: – Számítottam a tataiak nyitott védekezésére, ennek ellenére ez problémát okozott számunkra a mérkőzés elején. Az első félidő közepétől aztán egyre jobb lett a védekezésünk és kellő agresszivitással is játszottunk, ez jelentette a győzelmünk alapját. Nagyon örülök, hogy két győzelemmel kezdtük a bajnokságot.

Márton Ádám: – Tudtuk, hogy nem mi vagyunk az esélyesek és a számok nem is hazudtak a mérkőzés során. A hazaiak kilóban, centiben és rutinban is fölénk nőttek. Az első 10 perc után megilletődötté, tanácstalanná vált a játékunk, ez pedig rányomta a bélyegét a mérkőzésre. A második félidőre összeszedtük magunkat, amikor gyorsan tudtunk játszani, faragtunk is a hátrányunkból.

B-csoport, 2. forduló

MOL Tatabánya KC U21–PrimeSport Budapest 29–26 (14–10), Budakalászi SC–Tarján SE 36–23 (15–12)

A két győzelemmel álló Tatabánya a második, a két vereséget számláló Tarján a nyolcadik, utolsó helyen áll.

NB II., B-csoport, női, 2. forduló

Károli RE SC–Tatai AC 28–18 (12–10)

A mindkét eddigi összecsapását elveszítő TAC a hetedik, utolsó előtti helyet foglalja el a tabellán.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában