Újraminősítés

2 órája

Fotókon a nagy felkészülés: a dunaalmási tűzoltók is részt vettek a közös gyakorlaton

A Dunaalmás Önkéntes Tűzoltó Egyesület is részt vett a mentőcsoportok nemzeti minősítő gyakorlatán.

Kemma.hu

Mint ahogyan arról korábban már beszámoltunk, Réde adott otthont több járási mentőcsoport  újraminősítő gyakorlatának. A gyakorlatot Sári Ákos tűzoltó ezredes a Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelem igazgatója nyitotta meg, aki beszédében kiemelte a mentőcsoportok jelentőségét a kárfelszámolások során.

A Dunaalmás Önkéntes Tűzoltó Egyesület (Dunaalmás ÖTE) Facebook-oldalán számolt be arról, hogy ők is részt vettek a Járási és Települési Önkéntes Mentőcsoportok Nemzeti Minősítő Gyakorlatán. Mint írták, a Nemzeti Minősítési Rendszer keretein belül újra sikeresen bizonyították felkészültségüket vízkár-elhárítási és alapvető viharkár-elhárítási feladatok terén. 

Bár a levonult árvíz tükrében ezen senki sem lepődött meg

– írták bejegyzésük végén, utalva ezzel arra, hogy a csapat a szeptemberi nagy áradások során is végig becsülettel és kitartóan vette ki a részét a védelemből, hiszen a gátépítés után a szivattyúzásban is részt vettek. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában