Bizottságok

3 órája

Nekik köszönhetően megszűnhet a parázs vita a közgyűlésben

Egyhangúan támogatta a grémium, kik kerüljenek a bizottságok élére. Az október 14-i alakuló ülés egyik történelmi pillanata volt ez, ugyanis minden tatabányai képviselő nagy egyetértésben szavazott.

Kemma.hu

Nagy egyetértés alakult ki a tatabányai képviselők között hétfői tárgyalásukon, amikor a bizottságokról és azokat illető személyi kérdésekről kellett dönteni.

tatabánya testületi közgyűlés
A tatabányai pénzügyi bizottság élén Gál Csaba kormánypárti frakcióvezető
Fotó: Zetovics Márió / Forrás:  24 Óra

Hét bizottság kezdheti meg mától a munkát - ezekkel a szavakkal indított Szücsné Posztovics Ilona. A polgármester ezután kihirdette, hogy:

  • a városfejlesztési és üzemeltetési bizottság elnöke Zsidek Ferenc (Többségben Tatabányáért), helyettese pedig John Katalin (Fidesz-KDNP).
  • A fenntartható város bizottsága élére Renczes Dávid (Többségben Tatabányáért) került, mellé pedig helyettesként Kupcsok Péter (Fidesz-KDNP).
  • Harmadsorban, a képviselői döntés értelmében a jogi és közbeszerzési bizottság elnöke Boda Bánk László (Mi Hazánk Mozgalom), helyettese pedig Fakli István (Többségben Tatabányáért).
  • A pénzügyi és ellenőrzési bizottság élére választották a Fidesz-frakció vezetőjét, Gál Csabát, akit Zsidek Ferenc (Többségben Tatabányáért) helyettesít majd.
  • A vagyongazdálkodási bizottságot Fakli István irányítja a közeljövőben, helyettese pedig Gál Csaba lesz.
  • A szociális, egészségügyi és lakásügyi bizottság elnöke Pataki Zoltánné (Fidesz-KDNP), akit Sáradi Ibolya Ivett (Többségben Tatabányáért) helyettesít.
  • Végül az oktatási, sport és társadalmi kapcsolatokért John Katalin felel majd mint bizottsági elnök, helyettesével Záhonyi Orsolyával (Többségben Tatabányáért).

A tatabányai költségvetés hiánya

Az idei költségvetési hiány, vagyis a több mint 1,3 milliárdos adóbevételi hiány miatt a korábbinál kevesebb bizottság kezdheti meg működését. Mint azt júniusi cikkünkben írtuk, rendkívüli testületi ülést hívtak össze július második hetére Tatabányán. Szücsné Posztovics Ilona polgármester jelentette ezt be, mert a képviselők többsége nem szavazta meg a hiányzó bevételek miatti megszorításait és indítványozták is a további tárgyalást.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában