Alakulóban

4 órája

Két alpolgármestere lesz Tatabányának: egyikőjük nem ül a testületben

Több mint hat órán át tartott a tatabányai alakuló ülés, rengeteg módosító javaslattal, egyeztető szünettel és több ízben nem sikerült megállapodni Szücsné Posztovics Ilona polgármesterrel. Egyedül a bizottságok kérdésében és az alpolgármester választásban történt az ellenkezője.

Kemma.hu

Szücsné Posztovics Ilona polgármester két alpolgármestert javasolt Tatabánya élére. A személyi kérdéseknek titkos szavazás vetett véget.

tatabánya testületi közgyűlés
A tatabányai önkormányzat két alpolgármesterrel folytatja a további munkát
Fotó: Zetovics Márió / Forrás:  24 Óra

Dr. Konczer Erik (DK - LMP – Zöldek - MSZP - Momentum - Nép Pártján - Párbeszéd- ZÖLDEK - Többségben Tatabányáért), valamint Borsos Márton jelölése mellett érvelt a polgármester, aki szerette volna, ha ketten támogatják munkáját a továbbiakban.

tatabánya testületi közgyűlés
Borsos Márton lett Dr. Konczer Erik lett Tatabánya alpolgármestere
Fotó: Zetovics Márió / Forrás:  24 Óra

Felhúztak egy szavazóurnát a közgyűlési terem sarába és titkos szavazás kezdődött, melynek törvényes menetét 3 tagú szavazatszámláló bizottság hagyta jóvá. Boba Bánk (Mi Hazánk Mozgalom), Pataki Zoltánné (Fidesz-KDNP) és Renczes Dávid (DK - LMP – Zöldek - MSZP - Momentum - Nép Pártján - Párbeszéd- ZÖLDEK - Többségben Tatabányáért) kapta ezt a megtisztelő feladatot.

A tatabányai képviselők titkos szavazással döntöttek

Boda Bánk bizottsági elnök ismertette az eredményeket. Tizenöt képviselő támogatta, hogy Dr. Konczer Erik főállású alpolgármester legyen. Szintén rábólintottak, bár messze nem ilyen arányban, hogy Borsos Márton Zoltán is betöltse ezt a posztot. Utóbbi ugyan nem képviselő-testületi tag, de 9 igen, 6 nem és 2 tartózkodással elfogadta tisztségviselőként a 18 tagú grémium. Így kialakult: két tatabányai alpolgármester foglalhatja el a megtisztelő helyet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában