Letették az esküt

2 órája

Rendhagyó helyzet alakult ki a képviselőknél

Kisebb-nagyobb várakozások után, de letették az esküt a tatabányai képviselők. Amint az várható volt, rendkívüli pillanatokkal kezdődött mindez.

Kemma.hu

Esküt tettek a tatabányai képviselők is az október 14-én, hétfőn délelőtt 9 órakor kezdődő alakuló ülésen. Előbb még dr. Antalóczy Alfréd, a Helyi Választási Bizottság elnökhelyettese ismertette a július 9-i eredményeket.

Megalakult a tatabányai testület
Megalakult a tatabányai testület
Fotó: Zetovics Márió

Váratlan esemény módosította a közgyűlés alakuló ülésének időpontját. Eredetileg október 10-ére hívta volna össze Szücsné Posztovics Ilona polgármester az alakuló ülést, azonban ezt október 14-én 9 órára kellett halasztania. Magyarné Kocsis Andrea – aki több cikluson keresztül volt a kormánypárt helyi képviselője –, visszaadta mandátumát, helyette Szabó Zsuzsa, az idei választáson Sárberekben egyéniben indult képviselőjelöltjük ült be a testületbe. Ennek a mandátumátadásnak a hatálybalépésére kellett várni.

Megalakult a tatabányai képviselő-testület
Szabó Zsuzsanna átvette dr. Antalóczy Alfrédtól, a Helyi Választási Bizottság elnökhelyettesétől a megbízó levelét és aláírta az esküokmányait
Fotó: Zetovics Márió / Forrás: 24 Óra

A fentiek fényében rendhagyóan kezdődött a képviselők tanácskozása, ugyanis Szabó Zsuzsanna átvette a megbízólevelét, majd egyből aláírta esküokmányát is. Ezen kívül is érdekesen alakult a testület összetétele, ugyanis a Szücsné vezette DK - LMP – Zöldek - MSZP - Momentum - Nép Pártján - Párbeszéd- ZÖLDEK - Többségben Tatabányáért koalíciónak összesen 8 képviselője lesz: Sáradi Ibolya Ivett, dr. Koncer Erik, Fakli István, Hajdu Ferenc, Renczes Dávid, Záhonyi Orsolya, Zsidek Ferenc. 

 

A Gál Csaba vezette Fidesz-KDNP-nek 7 képviselője lesz (Szabó Zsuzsanna, John Katalin, Pataki Zoltánné, Bereznai Csaba, Horváth Kristóf, Kupcsok Péter). Ezenkívül a testületben a Mi Hazánk egy képviselőjének (Boda Bánk Lászlónak), és a Generációk Tatabányáért civil szervezetnek is (Gutai Zsolt személyében) egy mandátuma lesz . Sokak szerint utóbbi képviselő adja majd a mérleg nyelvét.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában