Városvezetés

2 órája

Takács Károly: „Az alpolgármester-választás kapott egy kis szeplőt”

Az oroszlányi képviselő-testület alakuló ülése két hete lezajlott. A polgármester, Takács Károly most nyilatkozott arról, miként értékeli az ülést.

Baranyai Mihály

Az október 10-i alakulóülésről megfogalmazott véleményéről számolt be Takács Károly, Oroszlány polgármestere az Oroszlányi Médiacentrumnak. Elmondta, hogy a 6 kormánypárti és a 6 ellenzéki képviselő alkotta képviselő-testületben sok-sok frakciók közötti alku szükséges – hiszen a döntésekhez legalább 7 szavazat kell. Az ülés majdnem a megbeszéltek szerint zajlott.

Takács Károly: „Az alpolgármester-választás kapott egy kis szeplőt”
Takács Károly: „Az alpolgármester-választás kapott egy kis szeplőt”
Forrás: Oroszlányi Médiacentrum

Megegyezés született a bizottságok számában és azok körülményeiben is, de volt valami, ami nem egészen az előzetes egyezség szerint alakult.

– Az alpolgármester-választás kapott egy kis szeplőt, a megegyezést egyen, ketten, hárman felrúgták – nyilatkozta a polgármester –, de ez az ő lelkiismeretükön múlik – tette hozzá.

Takács Károly ismét hangsúlyozta, hogy ez a testület egyeztetésre kényszerült a választók által, ami nem biztos, hogy baj, bár nem könnyű.

Az ülésen lapunk is jelen volt. Beszámoltunk arról, hogy Gerenday Zsuzsannát végül 9 igen és 3 nem szavazattal, Mók Attilát pedig 10 igen és 2 nem szavazattal választotta alpolgármesterré a testület – Takács Károly javaslatára.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában