Vízisport

5 órája

Otthon van a Dunán a városi Sirályok lelkes ifjú csapata

Egyre nagyobb, jól megtervezett, szervezett csapásszámmal is halad közösségi céljai megvalósítása felé a Lábatlani Sirályok Vízisport Egyesület.

Fenyvesi Károly

Az idei, győri regionális évadzáró verseny után, már a jövő évi, huszadik születésnapjára is készül Duna-parti vármegyei kisvárosunk egyre ismertebb közösségi csapata, a Lábatlani Sirályok Vízisport Egyesület. A csoport öttagú elnökséggel és három fős felügyelő bizottsággal alakult meg. 

Az ifjú kajakosok rendszeresen edzenek a Dunán, de a felkészüléshez természetesen a futás is szorosan hozzátartozik
Fotó: Lábatlani Sirályok Vízisport Egyesület / Forrás: Lábatlani Sirályok Vízisport Egyesület

A csapatból már a felhők felett evez, figyelve hazánk legnagyobb folyója, a Duna partjára Török István, Garai József, Sujbert Ferenc, Gombás János, Kálmán György és Gere Sándor is. Napjainkban az elnökséget Sujbert Levente, Hortai Tamás, Kiss Gábor, Garai Zsolt és Csereklyei László alkotja. A két edző Simon Ildikó és Dányi-Tóth Judit.

Az egyesületi célok alakulásáról Sujbert Levente elnök elmondta, hogy egyre nagyobb hangsúlyt kap gyerekek kajakos képzése, versenyeztetése. A közösség változatlanul sokat ténykedik a Duna-part helyi szakaszán, rendezvényeket is tart, de a városi önkormányzat nagyon sok színvonalas eseményt szervez az új Duna Színpadra, ezekkel nehéz lenne versenyre kelni.

Keményen zajlik a munka
Forrás: Lábatlani Sirályok Vízisport Egyesület

A Sirályokhoz három csoportban csatlakozhatnak a helyi, illetve környékbeli érdeklődők. Várják azokat a gyerekeket, akik szeretik a mozgást, a vizet, rendszeres foglalkozásokon találkoznának társaikkal és egy jó közösség tagjaként versenyeken, edzőtáborokban is részt vennének. Szabadidős sportolóként lehetnek egyesületi tagok azok a gyerekek, akik csak heti két alkalommal szeretnének vízre szállni, az élményeket, nem a sportsikereket keresik. A felnőtt tagok részt vesznek a programokon, rendezvényeken, szabadidejükben segítik az események előkészítését, lebonyolítását. Néhányan alkalmanként szabadidős sportolók is, jellemzőbb, hogy támogatják az egyesület tevékenységét, aki tud, az a tagdíjon felül a munkájával is.

A Lábatlani Sirályok Vizisport Egyesület vízparti csónakházában az alsó, 120 négyzetméteres tároló felett edzőtermet, férfi és női öltözőket, tusolókat, vécéket alakítottak ki. A vízitúrázókat öltöző előtérrel, zárható vécékkel várják. A szabadidős sportolók és a túrázók összesen harminc helyre ülhetnek be kenuba, illetve tizenkét beülő helyen lapátolhatnak tengeri kajakokban. 

Közösen is lapátolhatnak
A fiatalabb nemzedék egyes, páros és négyes kajakokban összesen huszonötös létszámban tud egyszerre lapátolni, a nagyobb korosztály hajóiban egyszerre húszan startolhatnak, és érkezhetnek célba.
Ebben az évben ifjú versenyzőként Hinom Laura, Zöldvári Emese, Sikesdi Elizabet, Eninger Adél, Szűcs Réka, Deák Anna, Garai Julianna, Hortai Hanna, Vígh Csenge, Tőkei Lilla, Deák Boglárka és Antal Nimród szerzett pontokat különböző országos versenyeken.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában