Segítség

2 órája

Tudod hogy kell újraéleszteni? Tizenketten megmutatták a helyes menetrendet +fotók

Évente 700-an halnak meg hirtelen szívleállás következtében, ezért fontos tudni, hogy adott esetben hogyan segíthetünk embertársainkon. Nagy János mentőtiszt tartott Hősképző felkészítést az érdeklődőknek a tatabányai könyvtárban.

Kemma.hu

A laikus életmentés menetét tanította meg az érdeklődőknek a tatabányai mentősök képviselője, Nagy János tegnap a József Attila Könyvtárban. Hősképzés indult.

Hősképzés Tatabányán
Hősképzés a tatabányai József Attila Könyvtárban
Fotó: Zetovics Márió / Forrás:  24 Óra

A díjmentes hősképzésen a mellkaskompresszió és hatásos befújás mikéntjét éppúgy megtanították, mint a félautomata defibrillátor használatát és a betegvizsgálatot. A szakember saját élményeivel és történeteivel tette még hitelesebbé és szemléletesebbé a feladatokat. 

Hősképzés a tatabányai József Attila Könyvtárban
A felkészítés végén mindenki oklevelet vehetett át
Fotó: Zetovics Márió / Forrás:  24 Óra

Végül kérdezhettek is az érdeklődők, akiknek a Szívcity applikációról, mint egy újfajta mentőövről is beszélt, amely Komáromban már többször nyújtott nagy segítséget. Véleményt mondott a gondosórákról, aminek előnyét és hátrányát is megemlítette.

Hősképzésre nagy szükség van

Elmondta, hogy Európában 700 ezer ember hal meg évente hirtelen szívleállás miatt, és nagy részükön lehetne segíteni, ha időben, egy-két percen belül elkezdené valaki a laikus újraélesztést.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában