Programajánló

2 órája

Flúgos futam az Által-éren, hadi játékok - mutatjuk a legjobb hétvégi programokat

Családi programot keresel a hétvégére? Olyat, ahol a gyerek is jól érzi magát? Vagy felnőttként töltenéd tartalmasan, kultúrával vagy sporttal a szombatot és vasárnapot? Van ötletünk, mit csinálj!

Kemma.hu

Soroljuk a lehetőségeket, mutatjuk a legjobb vármegyei programokat a hétvégére.

Által-éri vízitúra

Ahogy arról már korábban beszámoltunk,október 5-én, szombaton rendezik meg a sokak által várt XXVII. Által-ér Vízitúra idei futamát. A flúgos „hajókat” hagyományosan Tatán, a Berta-malomnál teszik vízre, hogy Szomód-Ferencmajoron keresztül Dunaalmásig evezzenek. A 13 kilométer hosszú vízitúrát sok borulás és még több kacagás kíséri. Hogy végül ki fog célba érni, az mindig kérdéses, az viszont biztos, hogy senki sem ússza meg szárazon a nagy kalandot.

Hadi játékok az erődben

Szó szerint nagy durranás várja szombaton és vasárnap a Monostori Erőd látogatóit. Most rendezik a II. világháborús hadijátékokat. Ahogy közösségi oldalukon is írták, mindkét nap interaktív programok, kirakodó vásár, színház, food truck, harci járművek, hadijátékok és katonakiállítás vár mindenkit.

Futóverseny Szőnyi Ferenccel

A komáromiak szombaton ismét Valentinianus császár nyomába erednek. Negyedik alkalommal rendezik meg a Brigtio Futóversenyt. Az esemény plusz érdekessége, hogy Szőnyi Ferenc is visszatér, futócipőt húz, így vele is találkozhatnak a versenyen résztvevők, kilátogató. Lesz gyermekfutam, 5 kilométeres futás, félmaraton, maraton, 1 órás és 6 órás futás is. 

Komáromi Kaláka

Szombaton 9 órától várnak minden érdeklődőt a Generációk Házába, ahol a Komáromi Kaláka keretein belül az alkotáson lesz a hangsúly. A háromórás eseményen a babakészítés lesz a fókuszban.

Erdőismereti túra

Október 5-én erdőismereti túrát tartanak a Vérteserdő Zrt. támogatásával. Mint a Facebook-eseményben is írják, találkozó helyszíne a Turul emlékmű mögötti parkoló, onnan a kilátóig séta. A túra gyermek és kutyabarát, a kutyusok kizárólag pórázon közlekedhetnek. A séta után mindenkit várnak egy kis piknikre, zsíroskenyérrel, teával. A részvétel a túrán ingyenes.

Madármegfigyelő napok

Október 6-án, vasárnap madármegfigyelésre hívják az érdeklődőket Komáromban. Madárgyűrűzést is szemügyre vehetnek az eseményre kilátogatók. A program rossz időjárás esetén elmarad.

Szüreti felvonulás és bál Felsőgallán

Október 5-én tartják a felsőgallai szüreti felvonulást, amelyet bál koronáz meg a Széchenyi István Művelődési Házban a Die Lausbuben zenélésével. 15 órakor kezdődik a felvonulás, ami a felsőgallai buszfordulótól a Széchenyi István Művelődési Házig halad. 19 órától várják a bálozni vágyókat.

Nyílt nap az ebrendészeti telepen

A Tatabányai Ebrendészeti Telep október 5-én tartja nyílt napját az állatok világnapja alkalmából. Zsíroskenyérrel és teával várják az érdeklődőket, de a gyerekeknek lesz arcfestés és csillámtetkó készítés. Érkezik Logan, a farkas és Szivárvány Bohóc is. Itt azonban nem ér véget a programok sora, lesz garázsvásár és tombola is.

Geotop nap Tatán

Október 5-én a Kuny Domokos Múzeumban tartanak Geotop Napot délelőtt 10 órától 16 óráig. 

 

Rékasi Károly Neszmélyen

Október 5-én szombaton, 18 órától Wass Albert Estet tartanak, ahol Rékasi Károly önálló estjét láthatják az érdeklődök. 

 

Lámpás bringás felvonulás

Október 5-én Dorogon lámpás, kerékpáros felvonulást tartanak, amely fieszta hangulatot ígér. A gyereket bringás ügyességi pálya is várja. Lesz triál bemutató, fényfestés, zene és tombola is. 

 

Bajnai szüreti felvonulás és bál

Október 5-én szüreti mulatságra hív Bajna, ahol felvonulás és bál is lesz. A beöltözők felvonulnak a település utcáin. 15 órától színpadi előadások lesznek az iskola udvarán. 20 órától a bálozóké lesz a főszerep. A bálon a Dinnyés-Ungvári Duó fokozza a hangulatot.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában