Jegyzet

2 órája

Erkélyjelenet

A fiatalon elhunyt Szécsi Pál által előadott dal nyomán egy korosztály jelentős része tudja ki volt Gedeon bácsi. Ma van a híressé vált fodrász, a nők bálványa névnapja, akinek minden asszony kereste a kegyét.

Fenyvesi Károly

Nem ilyen kegyes tény, nem egyszerű előélettel, szikár tényekkel a háttérben, ma van például a halálbüntetés elleni harc, a lelki egészség, a mentális egészség, a hajléktalanok, a látás világnapja. Vélhetően más körökben ma emlékeznek meg például a nemzetközi színpadi menedzsment, illetve a komposztálás napjáról. A színpad nem mindig van közel a nézőtér első sorához sem, inkább beleásunk a komposztvilágba. A téma felkent szakértői, lelkes hívei arra biztatnak, hogy a most éppen aktuális lombhullás idején minél többen hasznosítsuk a kertben, udvaron, családi ház előtt, konyhában keletkező szerves hulladékot. A szakik szerint utóbbi szemetet az év minden szakában tilos elégetni. A tömbházak lakásaiban éldegélők számára ezt a tiltást könnyű betartani. A komposztálás egy például egy fél lépésszer két karnyújtásnyi erkélyen akkor jelent igazán komoly szakmai problémát, ha jó időben itt száradnak mosás után néhány kötélen a ruhák.

A világhálón egy-egy nap kapcsán sorolt tények, gondolatok sokakban idéznek emlékeket, késztetnek elmélkedésre. Nekem nagyon soknak tűnik a dátum, az úgymond tény. Főleg, ha összevetünk egy-egy dátumdumát. Ami talán biztos. Ma van Gedeon bácsi nevenapja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában