'56

2 órája

Emlékezzünk együtt 1956 hőseire Oroszlányban is!

A Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár (KFMKK) október 23-án az ’56-os hősökre emlékezve koszorúzást és ünnepi műsort szervez az Ápolási Intézet melletti kopjafánál és a KFMKK kiállítótermében. Utóbbi keretében az 1956-os eseményeket megelevenítő színdarabot adnak elő.

Baranyai Mihály

A szovjet megszállás ellen kirobbant 1956-os forradalom és szabadságharc a XX. századi magyar történelem egyik legfontosabb fejezete, amely október 23-án vette kezdetét. Ennek emlékezetére ezen a napon kiáltották ki a Magyar Köztársaságot 1989-ben.

A szovjet megszállás ellen kirobbant 1956-os forradalom és szabadságharc a XX. századi magyar történelem egyik legfontosabb fejezete
A szovjet megszállás ellen kirobbant 1956-os forradalom és szabadságharc a XX. századi magyar történelem egyik legfontosabb fejezete
Forrás: oroszlany.hu

Oroszlányban az ’56-osok terén, a Kossuth Lajos utca mellett, október 23-án szerdán 17 órai kezdettel ünnepi koszorúzás és megemlékezés lesz a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár (KFMKK) szervezésében. Beszédet mond Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő, és Takács Károly, Oroszlány polgármestere.

Oroszlányban az ’56-osok terén, a Kossuth Lajos utca mellett, október 23-án szerdán 17 órai kezdettel ünnepi koszorúzás és megemlékezés lesz a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár (KFMKK) szervezésében – amint arról értesít a KFMKK a közösségi oldalán. Beszédet mond Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő, és Takács Károly, Oroszlány polgármestere.

Ezt követően, 18.30-kor emlékműsor kezdődik a KFMKK kiállítótermében. Az érdeklődők megtekinthetik A piros ruhás lány című darabot, amely Forgács József azonos című filmje alapján készült. A KaDarkölykök színjátszói és a KaDarka Társulat tagjai adják elő.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában