Biztonság

2024.09.03. 17:39

Hakapeszi Maki unokája és Levente Péter kampányol a diákok biztonságos közlekedéséért

Egy bájos kisfilmet tett közzé a komárom-esztergomi rendőrség közösségi oldalán. A videóban a tanévkezdés miatt megnőtt gyalogosforgalomra szeretnék felhívni a figyelmet.

Goletz-DeáK Viktória

A Komárom-Esztergom vármegyei rendőrség közösségi oldalán osztotta meg azt a fotót, ahol a tanévkezdéskor az egyenruhások gyerekeket kisérnek át az úttesten. Mint írták, Rédén jártak balesetmegelőzési munkatársaik, ahol a második osztályos diákokkal közlekedésbiztonsági foglalkozáson beszélgettek. Gyalogátkelőhely ugyan nincs a suli környékén, de a gyerekek ügyesen közlekednek a faluban - sokan kerékpárral, gyalogosan járnak iskolába és jól ismerik a szabályokat. A rendőrökkel közösen gyakorolták a biztonságos átkelést az úton.

Egy bájos kisfilmet tett közzé a Komárom-esztergomi rendőrség közösségi oldalán. A videóban a tanévkezdés miatt megnőtt gyalogosforgalomra szeretnék felhívni a figyelmet.
A tanévkezdés alkalmával Rédén jártak a rendőrök, ahol a második osztályos diákokkal közlekedésbiztonsági foglalkozáson beszélgettek
Fotó: Komárom-Esztergom vármegyei rendőrség

A police.hu oldalán az Országos Rendőr-főkapitányság közleményben hívja fel a közlekedők figyelmét arra, hogy a tanévkezdéssel az autós, illetve a gyalogosforgalom is megnőtt. Ezért Iskolapélda elnevezéssel indított a rendőrség kampányt, hogy az idei tanévkezdés időszakában ne történjen gyermekeket érintő közlekedési baleset.

Tanévkezdési kampány 

– Szeptember 2-án elkezdődött az újabb tanév, mi, rendőrök pedig továbbra is kiemelt feladatnak tekintjük a gyermekek közlekedésbiztonságát. Tapasztalataink szerint szeptemberben – még a vakáció hangulatában – az iskolások fokozott veszélyben vannak, ezért indítjuk el új kampányunkat Iskolapélda címmel. Célunk a gyermekek biztonságának fokozása azáltal, hogy eljuttatjuk hozzájuk, szüleikhez és a pedagógusokhoz a legfontosabb baleset-megelőzési tudnivalókat – írták közleményükben. Hozzátették, hogy a gyermekéletek védelme, a balesetek megelőzése az egész társadalom közös ügye. 

– Tanévkezdéskor a rendőrség a polgárőrséggel közösen idén szeptemberben is, a napi oktatás kezdetének és befejezésének időszakában kiemelt közterületi jelenlétet biztosít azon általános iskolák környékén, ahol ez közlekedésbiztonsági szempontból indokolt. A két szervezet ezzel a demonstratív jelenléttel kívánja elősegíteni a gépjárművezetők jogkövető magatartását, különösen a kijelölt gyalogos-átkelőhelyek megközelítését, továbbá a biztonsági öv és a gyermekülés használatát – tették hozzá.

A vármegyei rendőrök azonban még egy kedves kisfilmet is készítettek, amivel a gyerekek és az autósok figyelmét szeretnék felhívni a közlekedés veszélyeire. A videóban Levente Péterrel és Hakapeszi Maki unokájával találkozhatunk, akik a zebránál álló rendőrt kérdezik, hogy a tanévkezdéskor milyen veszélyekre kell figyelniük a közlekedőknek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában