Minden élet számít

2024.09.12. 07:00

20 éves a kutyák esztergomi mentsvára, a Bogáncs kutyamenhely

Kerek évfordulót ünnepel az esztergomi Bogáncs Kutya- és Kisállatotthon Alapítvány. A 20 éves születésnap alkalmából nyílt napot is tartottak.

Kemma.hu

Kerek 20 éve, 2004-ben létrejött a Bogáncs Kutya- és Kisállatotthon Alapítvány azzal a céllal, hogy a gyepmesteri telepre kerülő kutyákat megmentse, majd azoknak új gazdit, otthont találjon. A menhely azóta Esztergom és a környék meghatározó kutya- és macskamentő mentsvára lett.

Az alapítvány emellett kutyaiskolát is üzemeltet, ahol például az örökbeadott kutyusokkal járhatnak vissza az új gazdik. A térség jelentős menhelyeként a távolabbi környékről is számtalan esetben fogadtak be mentett kutyát, cicát, sok esetben akár az éhhaláltól mentve meg őket.

Programokkal ünnepelt a 20 éves menhely

A kutyaotthon a jeles évforduló alkalmából nemrég nyílt napot is tartott, amelyen a látogatók megismerkedhettek a menhely életével, illetve bemutatókon láthatták, milyen fontos a tudatos állattartás.Emellett jótékonysági futást is szerveztek a menhelynek.

A Bogáncs nemrég támogatástis kapott az Esztergomtól a rendszeres ivartalanítási akciójukra. Ezzel Esztergomban ingyenes lesz az ivartalanítás újabb egy évig, amely a tudatos állattartás egyik kulcsfontosságú tényezője és a túlszaporítás megelőzője is.

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában