Jótékony forintok

2024.09.11. 11:34

A tatai állatvédőknek ajánlották fel a bevételt

Az Unicum Ház csapata, a Lecsócsávók, végül a Turul hegyoldali lecsó schéfek adták el a legtöbb kóstolójegyet. A bevétel jótékony célt szolgált: a Kertvárosi Lecsófesztivál csapatai az idén is az állatok támogatásáért főztek.

Kemma.hu

A hétvégén rendezték meg a XIII. Kertvárosi Lecsófesztivált, 32 csapat részvételével. Verseny ide vagy oda, inkább karitatív célok voltak főszerepben és a négylábúak.

Kertvárosi Lecsófesztivál
A Kertvárosi Lecsófesztivál jótékony célt szolgált: Sághi Zoltán ölében Cseppke, a Yorkshire terrier
Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra

Több éves rekord dőlt meg az idén Kertvárosban, ugyanis a világjárvány óta kissé apadt a programon résztvevő csapatok lelkesedése, amit megcáfolt a szombati rendezvény. Mindezt Pákai Ernőtől, a rendezvények otthont adó Bányász Művelődési Otthon vezetőjétől és egyben főszervezőjétől tudtuk meg, aki szerint alig jelentkezett 20-25-ös létszám. Az idén szinte telt házzal indult az idei lecsófőző.

Az intézményvezető elmondta azt is, hogy a kóstolójegyek alapján a legtöbb adományt gyűjtötte az Unicum Ház csapata, őket követték a Lecsócsávók, végül a Turul hegyoldali lecsó schéfek. Mint az már megszokott, a kóstolójegyek bételét mindig valamilyen egyesületnek ajánlják fel. Utóbbi időben az állatvédelem kapta a főszerepet. Ez most sem volt másként: a tatai állatvédők örülhettek az idén.

Kertvárosi lecsófesztivál
Mazsola, a zömében beagle és tacskó keverék a helyszínen képviselte a többi négylábút
Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra

A Kertvárosi Lecsófesztivál igazi nyertesei

Úgy is lehet fogalmazni, hogy az igazi nyertesek a Tatai Civil Állatvédők lettek. Sághi Zoltán egyesületi elnök rendkívül hálás, hiszen ő és párja, Nagy Éva 386 ezer 775 forint adományt vehettek át az eladott kóstolójegyek után. A helyszínen kihelyezett adománygyűjtőben pedig újabb 60 ezer forint gyűlt össze.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában