Egyeztettek

2024.09.10. 11:31

Fontos bejelentést tett a MOHU: változik a hulladékszállítás

Az NHSZ és a MOHU MOL egyeztetett: úgy találták, hogy Vértesszőlősön már megoldott a szelektált papír-, fém- és műanyag hulladék elszállítása.

Kemma.hu

Változik a szelektív hulladékgyűjtés rendje a településen

Forrás: Facebook/ Nagy Csaba - Vértesszőlős polgármester

Nagy Csaba, Vértesszőlős polgármestere a közösségi oldalán tette közzé annak az értesítésnek a tartalmát, amelyet az NHSZ Vértes Vidéke Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.-től kapott a község önkormányzata. E szerint az NHSZ a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt.-vel történt egyeztetések alapján úgy találta, hogy nincs létjogosultsága a családi házas övezetekben a szelektív szigetes gyűjtési rendszernek, ugyanis az említett övezetek háztartásaitól már megoldott a szelektált papír-, fém- és műanyag hulladék elszállítása.

A MOHU tehát felszámolja a szelektív szigeteket 2024 szeptemberében, kivéve azokat, amelyek az üveghulladék elhelyezésére szolgálnak.

A hulladékszállítási szerződéssel rendelkező háztartásoknak a MOHU ingyenesen biztosít 120 literes szelektív hulladékgyűjtő edényzetet, melyet a lakosság 90 százaléka már át is vett. A fennmaradó 10 százalék még átveheti a szelektív szemetest a polgármesteri hivatalban szeptember 20-ig. Később ezt csak Tatabányán, az NHSZ Vértes Vidéke Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. Erdész utcai telephelyén tehetik meg.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában