Vaszary-iskola

2024.09.02. 11:50

Fotókon az első nap: visszatértek második otthonukba a diákok

Ünneplőruhás, iskolatáskás gyerekek sétáltak hétfő reggel az iskolák kapui felé Komárom-Esztergomban is. A 2024/25-ös tanév szeptember 2-án, hétfőn a tanévnyitókkal kezdődött.

Kemma.hu

Bár a verőfényes napsütés még a nyarat idézi, a sok iskolatáskás, ünneplőruhás gyerek már az iskolai tanévnyitóra igyekezett hétfőn reggel. A sok nyári élmény után újra találkoztak a barátok, beültek a padokba a diákok és megkapták új tankönyveiket, amiket izgatottan lapoztak végig, hogy idén vajon miről is fognak tanulni az iskolában. 

Ünneplőruhás, iskolatáskás gyerekek sétáltak hétfő reggel az iskolák kapui felé Komárom-Esztergomban is. A 2024/25-ös tanév szeptember 2.-án, hétfőn tanévnyitókkal kezdődött.
A Vaszary iskola igazgatója, Varga Edit három üzenetet adott át a diákoknak a tanévnyitón  
Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra

A tatai Vaszary János Általános Iskolában a tanév kezdete mindig sok izgalmat tartogat. Hiszen nemcsak az elsősök érkezése jelent újdonságot, hanem az ötödik évfolyamra is sok új diák érkezik az iskola Jázmin utcai tagintézményéből. Így sok új barátság és élmény vár a gyerekekre ebben a tanévben is.

Intelmek a tanévnyitón

Idén a tanévnyitón a Himnusz után egy bátor elsős állt ki a közel 750 gyerek elé, hogy elmondjon egy verset, bátorságát és ügyességét tapssal jutalmazták a diákok. Majd az igazgató, Varga Edit beszéde következett, aki miután köszöntötte az összes új és régi diákot, illetve a tanárokat, három intelemmel, tanáccsal látta el a tanulókat, hogy minden reggel mosolyogva, jó érzéssel léphessen be tanár és diák az iskola kapuján.

Ünneplőruhás, iskolatáskás gyerekek sétáltak hétfő reggel az iskolák kapui felé Komárom-Esztergomban is. A 2024/25-ös tanév szeptember 2.-án, hétfőn tanévnyitókkal kezdődött.
Az első nap a gyerekek az új tankönyveikkel is megismerkedhettek 
Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra

– Az első egy rossz hír, mindjárt ezzel kezdem. Tanulni idén is kell, ahogy tavaly és tavalyelőtt is kellett. Ezért engedjétek, hogy tanáraitok a képességeiteket tovább fejlesszék. Hiszen a ti hozzáállásotokon is múlik, hogy fegyelem van-e egy tanórán. A második, hogy az osztályaitokban, iskolában kialakult közösségeket ápoljátok és ne romboljátok. Segítsétek és ne bántsátok egymást. A harmadik pedig, hogy vigyázzatok az udvar és az osztályok tisztaságára, épségére. Hiszen tudjátok, hogy az iskola a második otthonotok, a második otthonunk – kérte az igazgató a gyerekeket. 

– Kívánom, hogy legyen vidám ez az iskola, de legyen rend is. A tradíció érték, a tudás nemes cél. Ez az iskolánk jelszava. Pedagógus kollégáimmal azon leszünk, hogy a 2024/25-ös tanévre kitűzött feladatokat a fenntartóval és a szülőkkel együttműködve teljesítsük. Célunk, hogy a tudás mellett olyan útravalót is kapjanak a tanulók, amikkel megállják helyüket a középiskolában és az élet különböző területein – tette hozzá Varga Edit.

Az igazgató arról is beszélt, hogy a Vaszaryban 745 fővel kezdik az új tanévet, a Jázmin utcai tagintézményükben pedig 205 gyerek fog tanulni, így az együttes létszám 950 fő.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában