Rekreáció

2024.08.25. 18:48

Tavat így még nem szerettek, mint a tatai Csekét: fotókon a különleges ünnep

Minden évben Cseke napjához igazítva köszöntik a tavat. Az Eszterházy Ferenc Baráti kör szervezésének köszönhetően már hatodjára emlékeztek meg a Cseke-tóról.

Kemma.hu

Délután egy órátol gyülekeztek a szabadtéri színpad mögött a Cseke-tó partján a természetkedvelők. 

Sokan várták a Cseke-tó köszöntésének pillanatát. 
A színes virágok csak szépítették a tó vizét.
Sokan várták a Cseke-tó köszöntésének pillanatát
Fotó: Flajsz Peter / Forrás:  24 Óra

Természetes anyagokkal dolgoztak

Fél kettőkor kezdődött a koszorúkészítés. Sokan készültek színes virágokkal, és borostyánnal. Főként olyan növényekkel dolgoztak, amik a tó környékén is honosak. A koszorúk teljesen természetes anyagokból készültek. Ez a tóköszöntés miatt volt fontos. Fél háromtól fél négyig a záróprogram előkészítéseként az erdőterápia rekreációs hatásairól és fontosságáról hallgathattak meg egy előadást a látogatók.

Borostyán adta a koszsorú alapját.
Borostyán adta a koszsorú alapját
Fotó: Flajsz Peter / Forrás:  24 Óra

Erdőfürdő a Cseke-tónál

Fél négykor kezdődött a tó köszöntése, ahol a tatai Esterházy Ferenc Baráti Kör elnökének, Hanákné Geng Violának vezetésével a korábban készített koszorúkat a tó vizére dobták. Ezután Rendes Niki vezetésével erdőfürdő séta várta az érdeklődőket. A részvevők különböző gyakorlatokon keresztül megtanulhatták, hogyan ismerhetik meg az erdőt és azt is, hogy hogyan fogadhatják magukba a természet gyógyító hatását.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában