Élmény

2024.09.13. 11:00

Túrázz te is a Bakonyalja mesés tájain

Minden természetkedvelő megtalálhatja a neki való elfoglaltságot. A Táncsics Túra ugyanis hétféle útvonalon halad.

Kemma.hu

Szeptember végén rajtol a XVIII. IVV (Nemzetközi Népsport Szövetség) Táncsics Túra Ácsteszérről. A túraútvonalain a résztvevők bebarangolják a Bakonyalja mesés tájait és olyan rejtett kincseit, mint Csatka erdős tájai és varázserővel bíró Szentkútja. Az eseményt a Komárom-Esztergom Megyei Természetjáró Szövetség az Aktív Magyarország támogatásával szervezi. Közreműködik még Ácsteszér önkormányzata és a Táncsics Mihály Kultúrház is.

A Bakonyalja megismerésére csábít minket a XVIIi. IVV Táncsics Túra 717940207
A Bakonyalja megismerésére csábít minket a XVIIi. IVV Táncsics Túra 
Fotó: JGA

7 féle útvonallal startol a Táncsics Túra

Minden természetkedvelő megtalálhatja a neki való elfoglaltságot a rendezvényen mivel hétféle táv közül is választhatunk. Három rövidebb, húsz kilométer alatti táv van. 10,14,és 17 kilométer közül lehet választani. Ezek a távok Ácsteszérről indulva Csatkát, Súrt, és Akát érintik. A 22 és 32 kilométeres túrák esetében A és B verzió is választható. 22 kilométeren Ácsteszér-Csatka-Súr-Aka-Ácsteszér vagy Ácsteszér-Réde-Ácsteszér, 32 kilométeren Ácsteszér-Bakonyszombathely-Bakonybánk-Réde-Ácsteszér vagy Ácsteszér-Réde-Csatka-Súr-Ácsteszér útvonalakon indulhatunk. A rövid távokon reggel héttől tizenegyig, hosszabb távokon pedig héttől kilencig lehet rajtolni. A célzárás pedig délután öt órakor lesz.

Segítenek az oda jutásban

A kijutás könnyítése érdekében az esemény napján reggel hétkor indul egy autóbusz Tatabányáról a rajthoz, az ehhez való csatlakozást szükséges előrejelezni. Ezt megtehetik az itt feltüntetett elérhetőségeken. A túraútvonalon lesznek ellenőrző pontok, a befutó túrázókat pedig gulyáslevessel, oklevéllel és kitűzővel várják majd a rendezők. Emellett külön kupával díjazzák a három legnagyobb létszámmal résztvevő szervezet részére. 

A túrához szükséges előnevezés megtehető itt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában