Felújították

2024.08.17. 20:26

Megtudtuk, mikortól használhatják az úszók a felújított sportmedencét

Júniusban érkezett a rossz hír, miszerint a tatabányai fürdőben komoly felújításra van szükség. Két hónapos kényszerszünet után most fejezték be a sportmedence felújítását.

Goletz-DeáK Viktória

A sportolók és az úszni vágyók is visszaszámolnak

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

Rá sem lehet ismerni a Gyémánt Fürdő sportmedencéjére. Júniusban még omladozó fal és öklömnyi széles repedés tátongott a medence falain. A két hónapos felújításnak köszönhetően azonban mostanra teljesen megújulva várhatja az úszni vágyókat. 

Júniusban érkezett a rossz hír, miszerint a tatabányai fürdőben komoly felújításra van szükség. A két hónapos kényszerszünet után befejezték a sportmedence felújítását.
A két hónapos kényszerszünet után befejezték a sportmedence felújítását, amit hamarosan az úszok is birtokba vehetnek
Fotó: Flajsz Péter / Forrás:  24 Óra

A Gyémánt Fürdő közösségi oldalán számoltak be a jó hírről, miszerint már engedik a vizet a felújított sportmedencébe. A Tatabánya Megyei Jogú Város közösségi oldalán pedig azt is megtudhatjuk, hogy a fürdő ügyvezetője,  Kugler László szerint a felújítási munkálatok jó ütemben haladnak, így néhány héten belül a sportolók és az úszni vágyók visszakaphatják a Gyémánt Fürdő sportmedencéjét.

Évtizedes repedések a sportmedence falán

Az ügyvezető a Kemma.hu-nak korábban elmondta, hogy havonta átlagosan több mint 2000 köbméter víz folyt el a tatabányai uszoda medencéjéből. Akkor még úgy gondolták, hogy csak a medence víztartó képessége csökkent, de a teherhordó szerkezetnek nincs baja, ezért a vízzáró rétegeket meg kell erősíteni. Azonban a medence fólia bontását követően a vártnál rosszabb kép tárult eléjük, láthatóvá váltak a medencetest korábbi, régi repedései, és azok javításai. A medencében található repedéseket körülbelül 15 évvel ezelőtt kitöltő anyaggal javították, azaz ezek a sérülések legalább 15-20-25 évesek voltak.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában