Elismerés

2024.08.19. 19:14

Gasztro-Oscart kaptak az esztergomi kávépörkölők

Gasztronómiai Oscar-díjjal felérő elismerést kapott egy esztegomi manufaktura. Az esztergomi kávépörkölő Pacificaffé 500 fős zsűri előtt aratott sikert.

Kemma.hu

Great Taste Awards díjat kapott az esztergomi kávépörkölő üzem - számolt be a jó hírről a vármegyei önkormányzat a közösségi oldalán. Mint írák: gasztronómiai Oscar-díjjal felérő elismerést hozott haza augusztus 1-én az Egyesült Királyságból a 2011-ben alapított Pacificaffé. A kávépörkölő manufaktúra a „De Tommaso” és a „Jingle Blend” névre keresztelt tételeivel nyerte el az 500 fős zsűri tetszését a világ egyik legrangosabb élelmiszeripari versenyén. A magyar kávé sikerének értékét növeli, hogy a mogyorós, diós ízjegyeket tartalmazó „De Tomasso” két csillagot kapott a nemzetközi ítészektől, ami a Michelin-csillagos minősítéshez hasonlóan még nagyobb rangot jelent. A sikerhez közösségi oldalán Hernádi Ádám, Esztergom polgármestere is gratulált. 

Gasztronómiai Oscar-díjjal felérő elismerést kapott egy esztegomi manufaktura. Az esztergomi kávépörkölő Pacificaffé 500 fős zsűri előt taratott sikert.
Az esztergomi kávépörkölő Pacificaffé 500 fős zsűri előt taratott sikert.
Forrás: Pacificaffe.com

A Gastroguide beszámolója szerint két csillagot kapott az aromájára Londonban a „De Tomasso” fantázianévre keresztelt blend, azaz keverék kávé, ami borászati hasonlattal, a házasítás során készített cuvee-nek felel meg. A Pacificaffé pörkölőmestere hónapokon keresztül kísérletezett a speciális holland pörkölőgépen azért, hogy az afrikai és a dél-amerikai kávébabok a legnagyobb harmóniába kerüljenek. 

Dupla kávé siker

Az adventi időszakban készült „Jingle Blend” kávékeverék ugyancsak csillagot érdemelt Londonban. „Lágy gyümölcsös ízek, mogyoró jegyekkel” – írta a termékről a zsűri, amit a karácsonyi elnevezés ellenére nem csak a szeretet ünnepére készülve vásárolnak a koffein kedvelők az évente 100 tonna kávét pörkölő Pacificaffé webshop-jából.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, nem ez az első sikere a kávéüzemnek, tavaly ugyanezen a versenyen is zsebeltek be díjakat.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában