Összefogás

2024.07.03. 10:32

Közösségi megmozdulás Bakonyszombathelyen

Bakonyszombathely polgármester asszonya büszkén mesélt. A közösségi megmozdulás sokat segített a falu szépségének megtartásában.

Varga Réka Antónia

A közösségi megmozdulások fontossága és hatékonysága mindig is nagy jelentőséggel bír a helyi közösségek életében. Bakonyszombathely önkormányzata több alkalommal is szervezett ilyen eseményeket, különösen a körforgalom és az Eszterházy tér karbantartása és fejlesztése érdekében. Géringer Istvánné a község polgármestere elmondta:

Az esőzések miatt az ágyások gyomlálása nehézséget okozott, és ennek rendezéséhez kellett a lakosok segítségét kérni.

Közösségi megmozdulás keretében gondozott növények
Közösségi megmozdulás keretében gondozott növények
Fotó: Flajsz Peter

Közösségi megmozdulás

A község lakói különböző eszközökkel, mint kapa, gereblye és vödör, felszerelkezve segítenek a közterületek rendezésében. A közösségi események, mint a parkosítás és virágágyások telepítése, már hosszú múltra tekintenek vissza. A körforgalom megépítése előtt is voltak már ilyen kezdeményezések, például rózsabokrok telepítése a parkban. Azonban a közúti fejlesztések során több rózsabokor megsérült, amit az önkormányzat igyekezett pótolni, és ebben a közösség is jelentős szerepet vállalt. Erre többek között azért van szükség, mert a rendelkezésre álló források nem elegendőek a terület teljes karbantartására. 

Az önkormányzat és a helyi vezetők remélik, hogy a jövőben több ember csatlakozik majd ezekhez az akciókhoz. A fiatalok részvétele is fontos lenne, de szerencsére a község örök ifjai boldogan serénykednek.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában