Sötét színű lé

2024.07.11. 13:50

Hogy került „fertőző folyadék” az árokba? Kiderült, mi a helyzet...

Napokkal ezelőtt érdekes színű anyagot fedeztek fel az egyik árokban. A szomori Zsámbéki utcában élők veszélyes anyagra tippeltek.

Kemma.hu

Több észrevétel is érkezett a szomori önkormányzathoz, hogy napok óta sötét színű lé folyik a Zsámbéki utcai árokban.

Szomori veszélyes anyag
Szomori árokban csordogált a veszélyes anyagnak tűnő lé
Fotó: Zetovics Márió / Forrás: 24 Óra/ illusztráció


Kiderült, hogy a fertőző folyadéknak hitt anyag egészen más, mint gondolta volna bárki is. A kételyeket Kosztka Ernő oszlatta el, aki a Barack-Virág Kft. ügyvezetése nevében közleményt adott ki a közösségi oldalon. A kertépítéssel, szépítéssel foglalkozó helyi cég ebben kifejti, hogy a bejelentő által fertőzésre okot adó anyag csupán sárgabaracklé. A cégvezetés kitér arra is, hogy a jövőben fokozott figyelmet fordítanak arra, hogy ilyen többé ne forduljon elő Szomoron.

Kosztka Ernő először is elnézést kért az érintettektől az elmúlt napokban tapasztalt kellemetlenségekért. Azt írja, hogy a gyümölcsfeldolgozás során használt technológiai mosóvíz ülepítője megtelt, ezért minimális mennyiségű, egészségre ártalmatlan gyümölcsmaradvány kerülhetett az árokmeder rendszerbe.

Közleményük kitér arra is, hogy az árokszakaszon, ahol az árokban lévő szerves és szervetlen anyagok visszatartják a folyadék gyors lefolyását csekély mennyiségben, darabos lerakódást okozhatott.

– A hiba forrását már korábban azonosították és többféle megoldással próbálkozva, végül a napokban sikerült kijavítani – közölte az alábbi jó hírt a cégvezetés, akik a kellemetlenségek minél hamarabb történő megszüntetése érdekében igyekeznek egy nagyobb vízmennyiséggel átmosni az árokrendszert.

Szomori, vagy inkább szomorú eset

Hozzászólás is érkezett a poszthoz. Ebben sajnálatát fejezi ki a környéken élők egyike, hogy a hetek óta tartó bűznek csak most sikerült véget vetni és további fertőzésektől tart. Kifejti, hogy a lakosok nevében köszöni a bejelentéstől számított gyors intézkedést. A cégvezetés tanul az idei évből és biztosít mindenkit arról, hogy a a következő idényre új ülepítőszűrő-rendszert alakítanak majd ki. Külön köszönetet mondanak azoknak, akik valamilyen formában jelezték észrevételeiket, a jövőre nézve pedig bátorítanak mindenkit, hogy bármilyen kérés vagy kérdés esetén személyesen a céget keressék fel. Az elnézést, a türelmet és a megértést pedig köszönik.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában