Semmelweis-nap

2024.07.03. 20:20

Szerdán ünnepelték a Semmelweis-napot Oroszlányban

Az 1992 óta minden évben megtartott Semmelweis-napot idén július 3-án tartották Oroszlányban. A jeles eseményt a nemrégiben felújított szakorvosi rendelőben rendezték, ahol az Oroszlányi Szakorvosi- és Ápolási Intézet pályán lévő egészségügyi dolgozóit köszöntötték.

Kemma.hu

Idén is ünnepélyes keretek között szervezték meg a Semmelweis-napot Oroszlányban, melyet 1992 óta minden évben megtartanak. A 70 éves városban Lazók Zoltán jelenlegi OLPK-s polgármester Czunyiné dr. Bertalan Judit (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő társaságában köszöntötte az egészségügyi dolgozókat.

Semmelweis-nap Oroszlányban
A térség országgyűlési képviselője, Czunyiné dr. Bertalan Judit is beszédet mondott
Fotó: Zetovics Márió / Forrás: 24 Óra

Egy komáromi kirándulással jutalmazza meg Czunyiné dr. Bertalan Judit az oroszlányi egészségügyi dolgozókat

A térség kormánypárti képviselője egy különleges ajándékkal lepte meg az egybegyűlteket, miután meginvitálta az oroszlányi szakorvosi rendelő dolgozóit a komáromi Csillagerődbe, akik a közeljövőben egy művészettörténeti tárlatvezetésen vehetnek részt. A Semmelweis-napi meghívás nagy örömöt okozott a teremben az egészségügyben dolgozóknak, akiket az ünnepi beszédek után meleg étellel, pezsgővel, az autóval érkezőket pedig szénsavas és rostos üdítővel látták vendégül.  

Díjakat is adtak át Semmelweis-nap alkalmával

Az eseményen Semmelweis-díjat vehetett át dr. Varjú János főorvos úr, akit továbbá főigazgatói dicséretben részesítettek. Az oroszlányi járóbeteg-ellátó intézményben a magyar egészségügy napja alkalmával a település polgármestere, Lazók Zoltán köszöntette a húsz, harminc, illetve ötven éve kiváló munkát végző egészségügyi pályán dolgozókat.

Semmelweis-nap Oroszlányban
Oroszlány polgármestere, Lazók Zoltán is jelen volt az ünnepi eseményen
Fotó: Zetovics Márió / Forrás: 24 Óra

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában