Rendbontás

2024.07.05. 06:56

Ricsajozóktól hangos a tatabányai városrész: majd' minden másnap rendőrt kell hívni

A tatabányai hajléktalanszálló bővítését és információs tábla kihelyezését szorgalmazza Vejtey Miklós a közterületi rendbontások visszaszorítása érdekében Dózsakertben.

Kemma.hu

Egyre több a probléma Dózsakert közterületein, főként a II. Rákóczi Ferenc téren. Erre hívta fel a figyelmet Vejtey Miklós (Fidesz-KDNP) a tatabányai városrész önkormányzati képviselője, aki szerint mindez jogosan zavarja az ott élőket és arra járókat, ezért összegyűjtötte az elmúlt időszak zavargásait.

Dózsakerti rendbontások
A dózsakerti téren szinte mindennapos a hajléktalanok látványa
Fotó: Facebook

A kormánypárti képviselő rengetegszer jelezte már a problémát: a Közterület Felügyelet, a rendőrség, az Utcai Szociális Segítők Egyesülete, valamint a város jegyzője felé is. Mint írja, november óta 9 kamerát telepítettek a helyszínre, ami valamelyest javít a helyzeten, de ez még mindig nem elég. Úgy tudjuk, hat a teret figyeli, a szolgáltató ház mögötti parkolót és szelektív hulladékgyűjtőt kettő, valamint az általános iskola előtti járdaszakaszt egy kamera látja.

Vejtey Miklós a kialakult helyzet miatt szorgalmazza, hogy a szeptemberi közgyűlésen tárgyalják a hajléktalanszálló lehetséges bővíthetőségét Tatabányán. Kérte továbbá, hogy a három szervezet együtt lépjen fel a téren a probléma megoldása érdekében és kerüljön ki egy jól olvasható információs tábla a Közterület Felügyelet, Rendőrség és akár az Utcai Szociális Segítők Egyesületének elérhetőségeivel.

A képviselő számokkal tudja alátámasztani a dózsakerti tér környékén kialakult, lassan élhetetlenné vált helyzetet. Mindehhez kérte a városrendészeti iroda segítségét. Mint a kimutatásban olvasható, a II. Rákóczi Ferenc téren lévő padokat hajléktalannak tűnő személyek foglalták el, hangoskodnak, szemetelnek, valamint szeszes italt fogyasztanak, miközben a járókelőket vegzálják – a beszámoló szerint ez volt többségben (19). A statisztika szerint januártól és május végéig  46 esetben intézkedtek a közterület felügyelők, ebből 25 esetben feljelentés született, a többi alkalommal helyszíni bírságot szabtak ki a rendvédelmi szervek. Nyolc alkalommal illegálisan helyeztek ki hulladékot, szabálysértés történt kétszer koldulás miatt egy esetben pedig köztisztaság megsértése miatt.

A dózsakerti rendbontásokat jelezhetjük

  • A Közterület Felügyelet, mind a Rendőrség kéri, hogy az adott személy, aki látja a szabálysértést lehetőség szerint egyből hívja, jelezze nekik a problémát, mint szemtanú.
  • Személyek beazonosítására alkalmas fotót, videót a személyiségi jogok védelme miatt semmilyen nyilvános felületre nem lehet kitenni, feltölteni, de a hivatalos szerveknek bemutatható, továbbá az időpont pontos megadásával a térfigyelő kamera rendszer felvételeit a Közterület-felügyelet vissza tudja nézni, ha azt időben jelzik nekik telefonon, vagy e-mailben.
  • Közterület Felügyelet elérhetőségei: + 36 30 6403624, +36 34 302572.
  • Rendőrség telefonszáma: 107 vagy 112.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában